Ραντεβού με τον εαυτό σας: Αγαπήστε να περνάτε χρόνο μόνοι σας και εκμεταλλευτείτε το στο έπακρο


Πολλές φορές θα σου έχει τύχει να θέλεις να κάνεις μία δραστηριότητα, αλλά να μη βρίσκεις παρέα. Δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέσαι. Ξεκίνα να κάνεις πράγματα μόνος ή μόνη με τον εαυτό σου! Μάθε να αφιερώνεις χρόνο σε σένα κάνοντας κάτι που αγαπάς πολύ. Κάνε κάτι διασκεδαστικό, χαλαρωτικό, δημιουργικό ή ακόμα και τρελό. Αν αναρωτιέσαι πώς να βγεις ραντεβού με τον εαυτό σου, σου έχουμε τη λύση. Μπορείς να αφιερώνεις μία συγκεκριμένη μέρα και ώρα μία φορά την εβδομάδα για τη δραστηριότητα που θέλεις να ακολουθήσεις. Διαφορετικά, αυτοσχεδίασε. Κλέψε λίγο χρόνο από το καθάρισμα του σπιτιού και πήγαινε για ένα πεντικιούρ. Το μόνο που δεν πρέπει να κάνεις είναι να αναβάλεις αυτό που θα σου φτιάξει τη διάθεση.

8 ιδέες για ραντεβού με τον εαυτό σου

  1. Καφετέρια ή Βιβλιοθήκη: Αρχικά, πήγαινε σε μία βιβλιοθήκη και ξεκίνα τις αναγνώσεις. Αφιέρωσε χρόνο, σε πιθανά βιβλία που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον και απόλαυσε το χαλαρό περιβάλλον γύρω σου. Έπειτα, πήγαινε σε μία καφετέρια, πιες τον καφέ σου και διάβασε το βιβλίο σου.
  2. Μάθημα μαγειρικής: Αν σου αρέσει να δοκιμάζεις καινούργιες γεύσεις και το μαγείρεμα σε ξεκουράζει, ξεκίνα μαθήματα μαγειρικής. Μάθε να φτιάχνεις τα αγαπημένα σου φαγητά και κάλεσε τους αγαπημένους για δείπνο στο σπίτι.
  3. Spa και περιποίηση άκρων: Επιθυμείς να έχεις μία μέρα για χαλάρωση; Πήγαινε σε ένα Spa. Μπορείς να χαλαρώσεις κάνοντας μασάζ, μανικιούρ ή μία περιποίηση προσώπου. Όπως και νά’χει, θα είσαι ευδιάθετη φεύγοντας από εκεί.
  4. Δες την ανατολή ή τη δύση του ήλιου: Οι ώρες εκείνες είναι μαγευτικές. Δες τα χρώματα του ουρανού και σκέψου πόσο ευγνώμων πρέπει να είσαι για όλα αυτά που έχεις.
  5. Δοκίμασε μία νέα δραστηριότητα: Είναι απαραίτητο να αποκτάμε καινούργιες ασχολίες. Μπορείς να ξεκινήσεις aerial yoga, χορο ή να πας ακόμα και γυμναστήριο. Η διάθεσή σου θα αλλάξει αμέσως, καθώς θα κάνεις κάτι για τον εαυτό σου.
  6. Δείπνο μόνο για σένα: Δημιούργησε την αγαπημένη σου συνταγή ή παράγγειλε το αγαπημένο σου
    delivery, βάλε ένα ποτήρι κρασί, μουσική, κεράκια και πέρνα καλά με την πάρτη σου.
  7. Πάρε σου λουλούδια: Τα λουλούδια είναι μία ευχάριστη νότα στο σπίτι… Αν νιώθεις ότι θέλεις πολύ να σου πάρει κάποιος τριαντάφυλλα, μην περιμένεις. Φρόντισε τον εαυτό σου και αγόρασέ τα μόνη σου. Κάνε τον εαυτό σου ευτυχισμένο!
  8. Επίσκεψη σε μουσείο: Το μουσείο θα μας φέρει πιο κοντά στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας που βρισκόμαστε. Με αυτό τον τρόπο θα διευρύνεις τις γνώσεις σου και θα προβληματιστείς με τα ιστορικά γεγονότα.

Ξεκίνα κι εσύ να φροντίζεις τον εαυτό σου, χωρίς να περιμένεις τους άλλους. Μάθε να ζεις και λίγο μόνος /-η σου. Ίσως να σου κάνει καλό!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ