Επιστολή Μητσοτάκη στην φον ντερ Λάιεν για υποχρεωτική τρίτη δόση στους άνω των 60 για να ταξιδεύουν

Επιστολή με την οποία προτείνει η τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό να γίνει υποχρεωτική για όσους άνω των 60 ετών θέλουν να ταξιδεύουν εντός της ΕΕ έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Την επιστολή προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την οποία είχε προαναγγείλει και με την οποία προτείνει την πραγματοποίηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ως προϋπόθεση ισχύος για τους άνω των 60 ετών του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (EU DCC) για ταξίδια εντός της Ε.Ε. έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη.

Στην επιστολή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στην άνω του 90% αποτελεσματικότητα που προσφέρει η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στο να προστατεύει από σοβαρή νόσηση και θάνατο ζητώντας «να μην χαθεί χρόνος για την προστασία των πιο ευαίσθητων ηλικιακών ομάδων».

«Μια τέτοια πρωτοβουλία θα επιστρέψει στα συστήματα υγείας μας να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά το βαρύ χειμερινό κύμα νοσηλειών αλλά και να υπάρξει ένας έλεγχος του κορονοϊού και της πανδημίας χωρίς να πάμε σε οριζόντιους περιορισμούς που θα έβαζαν σε κίνδυνο την ανάκαμψη των οικονομιών και την ελευθερία των μετακινήσεων» προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πιστεύω ότι η υποχρεωτική τρίτη δόση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στη μάχη κατά της πανδημίας και σας ζητώ ευγενικά να το εξετάσετε και να το συζητήσετε με τα άλλα κράτη μέλη» καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιστολή του προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Δείτε την επιστολή Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Κομισιόν (uvl.pdf | 641.36 KB | application/pdf)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here