Σλοβακία κορωνοϊός: Μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων Covid και σκέψεις lockdown για την αναχαίτιση της εξάπλωσης


Καθώς η Ευρώπη παραμένει το επίκεντρο της εξάπλωσης της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα, τα πράγματα για την Σλοβακία επιδεινώνονται. Η χώρα σημείωσε άλλο ένα μαύρο ρεκόρ στα κρούσματα από κορωνοϊό, καθώς η κυβέρνηση συζητά εάν επιβάλει τελικά καθολικό lockdown για να αναχαιτίσει το κύμα που δείχνει να εξαπλώνεται. Το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι οι ημερήσιες μολύνσεις ξεπέρασαν τις 10.000 για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα, 10.315 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό την Τρίτη, δηλαδή 1.000 περισσότερο από το προηγούμενο ρεκόρ που καταγράφηκε την Παρασκευή.

Πώς έφτασε στο ρεκόρ κρουσμάτων η Σλοβακία;

Με 13.080 μολύνσεις τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 1 εκατομμύριο ανθρώπους, το έθνος των 5,5 εκατομμυρίων αντιμετωπίζει τη χειρότερη αύξηση στον κόσμο. Η κυβέρνηση σκέφτεται ένα εθνικό lockdown δύο ή τριών εβδομάδων που υποστηρίζεται από την Πρόεδρο Zuzana Caputova, η οποία το χαρακτήρισε αναπόφευκτο. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα. “Χάνουμε τη μάχη κατά της COVID”, είπε η Καπούτοβα την Τρίτη. Ο Γιαν Μίκας, ο κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης που ηγείται της άμυνας της χώρας στην πανδημία, δήλωσε σήμερα ότι οι νέοι περιορισμοί πρέπει να επηρεάσουν τους πάντες, εμβολιασμένους και μη.

Τη Δευτέρα, η Σλοβακία επέβαλε ήδη νέους περιορισμούς που στοχεύουν τους μη εμβολιασμένους, στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα και εμπορικά κέντρα. Επίσης, δεν επιτρέπεται να παρευρίσκονται σε δημόσιες εκδηλώσεις ή συγκεντρώσεις. Θα πρέπει επίσης να κάνουν εξετάσεις δύο φορές την εβδομάδα για να πάνε στη δουλειά, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει ορίσει ακόμη ημερομηνία για αυτό. Με 3.200 νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19, που είναι πολύ πάνω από το επίπεδο των 3.000 κλινών που θεωρείται κρίσιμο από το Υπουργείο Υγείας της Σλοβακίας, η χώρα ενδέχεται να αναγκαστεί να αναζητήσει βοήθεια από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

  • Το υπουργείο είπε ότι σχεδόν το 83% των ασθενών δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
  • Στο 45,7%, το ποσοστό εμβολιασμού της Σλοβακίας είναι ένα από τα χαμηλότερα στην ΕΕ.
  • Συνολικά, η Σλοβακία έχει καταγράψει 631.738 κρούσματα ιού με 14.056 θανάτους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ