Κυτταρίτιδα φροντίδα: Tips για την ήπια καταπολέμηση της κυτταρίτιδας


Η κυτταρίτιδα είναι μία πολύ ενοχλητική κατάσταση, την οποία βιώνουν κυρίως οι γυναίκες αλλά και μερικοί άντρες. Κανείς μας όμως δεν θέλει να έχει κυτταρίτιδα. Είναι σίγουρα κάτι, που ρίχνει την ψυχολογία μας αλλά επίσης είναι κάτι, το οποίο μπορούμε να διορθώσουμε, αν θέλουμε. Δεν έχει σημασία αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, καθώς το σώμα μας, πρέπει να το φροντίζουμε όλο το χρόνο. Ας δούμε λοιπόν μερικά tips, που θα μας βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Tips αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας φυσικά

  • Ένα από τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις, είναι να πίνεις ένα μεγάλο ποτήρι νερό, αμέσως μόλις ξυπνήσεις. Η ενυδάτωση, είναι πολύ βασική στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
  • Eπιπλέον, μπορείς να επιλέξεις να καταναλώνεις τρόφιμα, που είναι κατά της κυτταρίτιδας. Αν βάλεις τα παρακάτω τρόφιμα στη διατροφή σου, θα δεις μεγάλη διαφορά, σε λιγότερο από 2 εβδομάδες. Μέρικα από αυτά είναι, οι ανάλατοι ξηροί καρποί, οι πράσινες σαλάτες, τα προϊόντα ολικής αλέσεως και το πράσινο τσάι.
  • Κάτι πολύ σημαντικό που μπορείς να κάνεις κάθε πρωί, και που δεν θα σου πάρει πάνω από 3 λεπτά για να βελτιώσεις την όψη φλοιού πορτοκαλιού, είναι το stretching. Ξάπλωσε στο έδαφος και αγκάλιασε τα γόνατά σου πάνω από το στήθος σου, εμμένοντας στην ίδια στάση για 3 περίπου λεπτά. Αυτή η συγκεκριμένη στάση, κάνει διάταση στους γλουτούς, αυξάνοντας την αιμάτωσή τους.
  • Επιπρόσθετα, η αερόβια γυμναστική, θα σε βοηθήσει πολύ να τονώσεις την κυκλοφορία του αίματος και άρα να γλιτώσεις από την κυτταρίτιδα. Περπάτημα, ποδήλατο και κολύμπι, είναι μερικές μόνο από τις ασκήσεις, που θα σε βοηθήσουν.
  • Ακόμα, στον αγώνα σου, μπορεί να σε βοηθήσει και ένα ειδικό σφουγγαράκι ή ένα ειδικό γάντι κατά της κυτταρίτιδας, με το οποίο θα τρίβεις το σώμα σου κάθε φορά που κάνεις μπάνιο. Θα κάνεις κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και θα επιμείνεις για πέντε με επτά λεπτά.
  • Τέλος, όπως είπαμε και παραπάνω η ενυδάτωση, είναι μεγάλο όπλο κατά της κυτταρίτιδας. Οπότε το ποτήρι με το νερό που θα πιείς το πρωί, σίγουρα δεν αρκεί. Πίνε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα και η επιδερμίδα σου θα αρχίσει σιγά σιγά να αλλάζει υφή.

Δοκίμασε και εσύ λοιπόν τα παραπάνω tips και θα δεις, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, την αλλαγή στο δέρμα σου και στην ψυχολογία σου. Μην καθυστερείς λοιπόν ό,τι μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα. Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ