Θαλασσινό αλάτι: Πώς να φτιάξετε ενυδατικό Scrub χειλιών με καρύδα, λάιμ & θαλασσινό αλάτι στο σπίτι [vid]


Τα χείλη μας είναι και το πιο ευαίσθητο σημείο στο πρόσωπό μας και εύκολα σπάνε ή αφυδατώνονται, ειδικά εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών. Για να διατηρήσετε την υγρασία τους και να τα προστατεύσετε από φθορά και καιρικές συνθήκες, είναι σημαντικό να τα ενυδατώνετε τακτικά. Ένα μυστικό για βαθύτερη ενυδάτωση, όπως για τα χείλη έτσι και για το δέρμα, είναι να κάνετε απολέπιση κάθε φορά που αισθάνεστε ότι την χρειάζονται. Παρακάτω θα βρείτε μια λαχταριστή, πανεύκολη και σπιτική συνταγή για scrub χειλιών που μπορείτε να φτιάξετε μόνες και μόνοι σας στο σπίτι.

Θαλασσινό αλάτι: Πώς να φτιάξετε το δικό σας ενυδατικό Scrub χειλιών με καρύδα, λάιμ και θαλασσινό αλάτι στο σπίτι

  • Βήμα 1: Συγκεντρώστε τα υλικά σας: Παρθένο λάδι καρύδας (ψύξτε το σε ζεστό καιρό για ευκολότερη ανάμειξη), λεπτόκοκκο φυσικό θαλασσινό αλάτι (έχει μπόνους μεταλλικά στοιχεία και οι μεγαλύτεροι κρύσταλλοι είναι πολύ τραχείς για τα χείλη), ένα μικρό μπολ ανάμειξης, ένα κουτάλι, ένα πλυμένο βιολογικό λάιμ, έναν τρίφτη και μικρά δοχεία για να τοποθετήσετε το scrub (τα επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία καλλυντικών ή κρέμας είναι εξαιρετικά για αυτή τη δουλειά, όπως και τα ανακυκλωμένα γυάλινα βάζα).
  • Βήμα 2: Μετρήστε το λάδι καρύδας και το θαλασσινό αλάτι. Προσθέστε 2 μέρη λάδι καρύδας και 1 μέρος θαλασσινό αλάτι στο μίξερ σας.

 

  • Βήμα 3: Πάρτε το ξίσμα από ένα λάιμ (ή χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο).
  • Βήμα 4: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο θαλασσινό αλάτι εάν το scrub φαίνεται πολύ λεπτό σε αυτό το σημείο.
  • Βήμα 5: Ρίξτε με κουτάλι το scrub για τα χείλη σε μια ανακυκλωμένη συσκευασία καλλυντικών, σε δοχείο με είδη προσωπικής περιποίησης ή σε επαναχρησιμοποιημένο γυάλινο βάζο.
  • Βήμα 6: Διατηρείστε στο ψυγείο, ειδικά σε ζεστό κλίμα, καθώς αυτό θα κρατήσει το λάδι καρύδας σκληρό και θα διευκολύνει την εφαρμογή του.
  • Βήμα 7: Για να το χρησιμοποιήσετε, τρίψτε μια μικρή ποσότητα στα χείλη με κυκλικές κινήσεις και μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

 

Ακολουθεί βίντεο με εναλλακτική συνταγή:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ