Εμβολιασμοί Λος Άντζελες: Χιλιάδες μαθητές σε σχολεία του Λος Άντζελες μπορεί να χρειαστεί να εγγραφούν αλλού μετά τις 10 Ιανουαρίου

 Εμβολιασμοί Λος Άντζελες: Σχεδόν το 80 τοις εκατό των μαθητών στην Ενοποιημένη Σχολική Περιφέρεια του Λος Άντζελες (LAUSD) – τη δεύτερη μεγαλύτερη στις Ηνωμένες Πολιτείες – βρίσκονται σε καλό δρόμο για να συμμορφωθούν με την εντολή εμβολίου για την COVID-19, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα αξιωματούχοι της σχολικής περιφέρειας. Ενώ οι σχολικοί υπάλληλοι λένε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον εμβολιασμό των μαθητών, αυτή εξακολουθεί να αφήνει σχεδόν 44.000 από τους 225.000 επιλέξιμους μαθητές να μην συμμορφώνονται, σύμφωνα με την εκτίμηση των Los Angeles Times.

Την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου, ήταν η προθεσμία για τους μαθητές να λάβουν την πρώτη τους δόση εμβολίου, αφήνοντας αρκετό χρόνο για την αναμονή τριών εβδομάδων μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης εμβολιασμού Pfizer-BioNTech για την οποία δικαιούνται παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές θα έχουν στη διάθεσή τους άλλες δύο εβδομάδες για να επιτύχουν πλήρη ανοσία πριν από την έναρξη του εαρινών εξαμήνων στις 10 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, οι μαθητές της  Ενιαίας Σχολικής Περιοχής του Λος Άντζελες LAUSD ηλικίας 12 ετών και άνω που συμμετέχουν σε εξωσχολικά προγράμματα αυτοπροσώπως έπρεπε να λάβουν την πρώτη τους δόση έως τις 3 Οκτωβρίου και τη δεύτερη το αργότερο έως τις 31 Οκτωβρίου. Σε δήλωση τη Δευτέρα, αξιωματούχοι της περιοχής δήλωσαν ότι εξακολουθούν να υπολογίζουν τους τελικούς αριθμούς, να εργάζονται για να «ανταποκρίνονται σε όλους τους εξωτερικούς εμβολιασμούς και ιατρικές εξαιρέσεις που ανεβάστηκαν το Σαββατοκύριακο».

“Καθώς οι οικογένειες ανεβάζουν τα αρχεία εμβολιασμού τους στο σύστημά μας Daily Pass, αναμένουμε ότι ο αριθμός των εμβολιασμένων μαθητών θα αυξηθεί μόλις επιστρέψουν οι μαθητές στην πανεπιστημιούπολη στις 29 Νοεμβρίου και καθώς πλησιάζουμε στην προθεσμία της δεύτερης δόσης στις 19 Δεκεμβρίου”, σύμφωνα με την περιφέρεια.

Οι οικογένειες που δεν συμμορφώνονται με την εντολή εμβολίου θα πρέπει να εγγράψουν τα παιδιά τους εκτός του L.A. Unified ή να τα μεταφέρουν στο City of Angels, ένα ανεξάρτητο πρόγραμμα σπουδών που προσαρμόστηκε φέτος για να περιλαμβάνει κάποια ζωντανή διαδικτυακή διδασκαλία. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περίπου 16.000 εγγεγραμμένοι φοιτητές στο City of Angels και το πρόγραμμα έχει ήδη κατακλυστεί από ελλείψεις προσωπικού, καθώς και άλλα προβλήματα που προκαλούν κάποια αστάθεια, και η εισροή χιλιάδων επιπλέον μαθητών θα αποδεικνύεται τεράστιο πρόβλημα.

Κατά τη συνεδρίαση του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας, γονείς που ήταν αντίθετοι στην εντολή οργάνωσαν μια συγκέντρωση έξω και άλλοι μίλησαν τηλεφωνικά στο συμβούλιο, λέγοντας ότι δεν πρέπει να αναγκαστούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, σύμφωνα με το NBC4 Los Angeles. «Πρέπει να σταματήσετε αυτή την ανοησία», είπε ένας γονέας στο διοικητικό συμβούλιο, αποκαλώντας την απαίτηση «παράνομη εντολή ενός μη εγκεκριμένου, πειραματικού, διερευνητικού, μη αποδεδειγμένου ακόμη-ασφαλούς» εμβολίου.

«Είναι το νόμιμο γονικό μας δικαίωμα να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνουμε ορθές αποφάσεις υγειονομικής περίθαλψης για τα παιδιά μας», είπε. «Αυτή δεν είναι απόφαση της Ενιαίας Σχολικής Περιοχής του Λος Άντζελες LAUSD».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here