Μπάιντεν ΗΠΑ: Θα απαιτήσει εμβόλια κατά της COVID-19 για μη Αμερικανούς υπηκόους που διασχίζουν τα σύνορα

Μπάιντεν ΗΠΑ: Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα απαιτήσει από τους βασικούς, μη κατοίκους ταξιδιώτες που διασχίζουν τα χερσαία σύνορα των ΗΠΑ, όπως οδηγούς φορτηγών, κυβερνητικούς και αξιωματούχους έκτακτης ανάγκης, να εμβολιαστούν πλήρως από τις 22 Ιανουαρίου, σχεδιάζει να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι η απαίτηση, την οποία προεπισκόπησε ο Λευκός Οίκος τον Οκτώβριο, ευθυγραμμίζει τους κανόνες για τους βασικούς ταξιδιώτες με αυτούς που τέθηκαν σε ισχύ νωρίτερα αυτόν τον μήνα για τους ταξιδιώτες αναψυχής, όταν οι ΗΠΑ άνοιξαν ξανά τα σύνορά τους σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Οι βασικοί ταξιδιώτες που εισέρχονται με πλοίο θα πρέπει επίσης να έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι την ίδια ημερομηνία, είπε ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος μίλησε στο Associated Press υπό τον όρο της ανωνυμίας για προεπισκόπηση της ανακοίνωσης.

Οι κανόνες αφορούν μη αμερικανούς υπηκόους.

Οι Αμερικανοί πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού τους, αλλά αντιμετωπίζουν πρόσθετα εμπόδια στις δοκιμές επειδή οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι κολλάνε και μεταδίδουν ευκολότερα την COVID-19 και για να τους ενθαρρύνουν να κάνουν εμβολιασμό.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν απέσυρε την απαίτηση για τους βασικούς ταξιδιώτες κατά περισσότερο από δύο μήνες από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της στις 8 Νοεμβρίου για μη βασικούς επισκέπτες, προκειμένου να αποφευχθούν διακοπές, ιδιαίτερα μεταξύ των οδηγών φορτηγών που είναι ζωτικής σημασίας για το εμπόριο της Βόρειας Αμερικής. Ενώ η περισσότερη διασυνοριακή κυκλοφορία διακόπηκε τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, οι βασικοί ταξιδιώτες μπόρεσαν να διέρχονται απρόσκοπτα.

Ακόμη και με την καθυστέρηση, όμως, η Norita Taylor, εκπρόσωπος του ομίλου φορτηγών Owner-Operator Independent Drivers Association, επέκρινε την απαίτηση εμβολιασμού, αποκαλώντας την ως παράδειγμα «πώς οι περιττές κυβερνητικές εντολές μπορούν να αναγκάσουν έμπειρους ιδιοκτήτες-χειριστές και ανεξάρτητους φορτηγατζήδες να εγκαταλείψουν τις δραστηριότητές τους. ”

«Αυτές οι απαιτήσεις είναι ένα άλλο παράδειγμα του πώς οι μη πρακτικοί κανονισμοί θα απομακρύνουν τους ασφαλείς οδηγούς από τον δρόμο», είπε.

Τα αναμνηστικά εμβόλια «επεκτείνουν, ενισχύουν» την προστασία κατά της COVID:

Η τελευταία προθεσμία είναι πέρα ​​από το σημείο μέχρι το οποίο η κυβέρνηση Μπάιντεν ελπίζει ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις θα απαιτήσουν από τους υπαλλήλους τους να εμβολιάζονται ή να ελέγχονται εβδομαδιαία βάσει κανονισμού έκτακτης ανάγκης που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Αυτός ο κανόνας έχει πλέον καθυστερήσει λόγω διαφορών, αλλά ο Λευκός Οίκος έχει ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τις δικές τους εντολές ανεξάρτητα από την ομοσπονδιακή απαίτηση με στόχο την ενίσχυση του εμβολιασμού. Περίπου 47 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ παραμένουν μη εμβολιασμένοι, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here