Αθώα τα μέλη του Ρουβίκωνα για τη δολοφονία του Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών


Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι Γ. Καλαϊτζίδης και Ν. Ματαράγκας στη δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών, γνωστού ως «Χαμπίμπι».

Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους αλληλέγγυους που ήταν παρόντες στο ακροατήριο. Νωρίτερα, απαλλακτική ήταν και η εισαγγελική πρόταση, με τον εισαγγελέα να αποδομεί τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή, υποστηρίζοντας πως δεν προέκυψαν στοιχεία που να εμπλέκουν τους δύο κατηγορούμενου με αυτή την πράξη.

Ειδική μνεία έκανε στη μαρτυρία που οδήγησε τους δύο κατηγορουμένους στο εδώλιο, η οποία ανατράπηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, με τη μάρτυρα να αλλάζει την κατάθεσή της. «Δεν μπορώ να την καταλάβω, δείχνει μια έλλειψη σοβαρότητας, προσπάθησα να βρω αν υπάρχει κάτι πίσω από αυτό, όμως παραμένει γεγονός ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη μάρτυρας» ανέφερε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο εισαγγελέας, οι κατηγορούμενοι «έχουν σαν ιδανικό να αποκαταστήσουν μια τάξη όπως εκείνοι το εννοούν, να εξαρθρώσουν το έγκλημα, είναι λαϊκοί ήρωες που θέλουν να διώξουν το οργανωμένο έγκλημα από την περιοχή». Στον αντίποδα, σχετικά με το θύμα, ο εισαγγελέας έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που πουλούσε ναρκωτικά τρομοκρατώντας τη γειτονιά των Εξαρχείων. «Αυτό το λαθος αποδείχτηκε μοιραίο όταν επιτέθηκε σε αναρχικούς» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να υπερισχύει η πεποίθηση ότι όταν ο πολιτισμός και η ειρήνευση κερδίζουν έδαφος, τότε χάνει έδαφος η διακίνηση».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2016 άγνωστοι άνδρες πλησίασαν με μηχανή και πυροβόλησαν θανάσιμα σε βάρος του «Χαμπίμπι» επτά φορές. Στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο ενώ την ανάληψη ευθύνης ανέλαβε η ομάδα «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων». Οι δυο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους είχαν κατηγορηματικά αρνηθεί τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως η δίωξη τους είναι πολιτική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ