Αυτοφροντίδα δωρεάν: Φροντίστε τον εαυτό σας χωρίς να ξοδέψετε ούτε ευρώ


Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα προσπαθούμε να τα κάνουμε το χρήμα…. Τι γίνεται, όμως, όταν δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να σπαταλάμε τα λεφτά μας αλόγιστα; Μπορούμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να περάσουμε εξίσου καλά χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ; Νομίζω ότι η καραντίνα μας βοήθησε να δώσουμε μία θετική απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Εκείνη την περίοδο όλοι μας αποκτήσαμε καινούργιες ασχολίες. Μάθαμε να ασχολούμαστε με πράγματα μέσα στο σπίτι μας κι αρχίσαμε να νοιαζόμαστε αληθινά για τον διπλανό μας. Μιας, όμως, που τελείωσε η καραντίνα και δεν
έχουμε τη δυνατότητα για περισσότερα έξοδα, ας μάθουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας χωρίς έξοδα!

 

Πώς να φροντίζεις τον εαυτό σου for free;

  • Διάβασε ένα βιβλίο: Το διάβασμα οξύνει τον εγκέφαλο και μας ανοίγει τους πνευματικούς ορίζοντες. Αποτελεί μία δραστηριότητα που χρειάζεται να την βάλουμε στην καθημερινότητά μας, καθώς μόνο καλό μπορεί να μας κάνει.
  • Κοιμήσου: Και μισή ώρα αν έχεις στη διάθεσή σου, καλό είναι να ξεκουραστείς για να έχεις ενέργεια για την υπόλοιπη ώρα της ημέρας σου.
  • Επισκέψου έναν φίλο: Η επίσκεψη σε ένα κοντινό σου πρόσωπο δεν κοστίζει τίποτα. Θα πείτε τα νέα σας, θα ανταλλάξετε απόψεις κι έτσι θα νιώσεις κι εσύ πιο κοινωνικός/ -ή.
  • Ξυρίσου: Τα τελευταία χρόνια έχουν προταθεί πολύ καλύτερες εναλλακτικές από το ξυραφάκι… Ωστόσο, αν δεν θέλεις να ξοδέψεις άλλα χρήματα σε αποτριχωτικές ταινίες και laser, το ξυράφι είναι η λύση. Φρόντισε να χρησιμοποιήσεις αιθέρια έλαια για να γίνει το δέρμα σου πιο λείο.
  • Κάνε ένα αφρόλουτρο: Βάλε χαλαρή μουσική, άναψε κεράκια, πάρε και ένα ποτήρι με κρασί και κάνε ένα ξεκούραστο αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια και άλατα. Πέρνα χρόνο με τον εαυτό σου και διασκέδασε με την πάρτη σου.
  • Παίξε με τα παιδιά/ ανίψια σου: Επισκέψου τα ανίψια σου και παίξε επιτραπέζια μαζί τους. Θα βρίσκεσαι όλη μέρα μέσα στα χαμόγελα και δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις τίποτα παραπάνω εκτός από τις αγκαλιές σου.
  • Φτιάξε ένα τσάι: Πιες το τσάι σου βλέποντας τη βροχή ή βάλε το στο θερμό σου και πήγαινε για
    περπάτημα με ένα φίλο. Έτσι θα κάνεις και την βόλτα σου και θα πιεις το αγαπημένο σου ρόφημα.
  • Γυμνάσου: Παρακολούθησε στο ίντερνετ ένα βιντεάκι γυμναστικής, είτε yoga είτε cardio, και θα νιώσεις άλλος άνθρωπος.
  • Κάνε σεξ: Δε νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι σε αυτό… το μόνο που χρειάζεται είναι να περάσεις χρόνο με τον άνθρωπό σου!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ