Βρετανία: «Θα του κόψω τον λαιμό» έλεγε ο πατέρας του για τον 6χρονο που βασάνισε μέχρι θανάτου


Ραγίζουν καρδιές οι λεπτομέρειες απο τις τελευταίες μαρτυρικές στιγμές που έζησε ο 6χρονος Άρθουρ Λαμπίνιο–Χιουζ στα χέρια των γονιών του στη Βρετανία

Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως απο την υπόθεση του μικρού Άρθουρ στη Βρετανία, ο οποίος πέθανε μετά από βασανιστήρια που φαίνεται να υπέστη από τον πατέρα και τη μητριά του, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση ειναι σε εξέλιξη και τα ντοκουμέντα που έρχονται στο φως συγκλονίζουν. Μία φωτογραφία-γροθιά στο στομάχι δείχνει τους μώλωπες που υπέστη το εξάχρονο αγόρι δύο μήνες πριν πεθάνει μετά από «κακομεταχείριση και ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου» από τον πατέρα και τη μητριά του. Ο πατέρας τον βασάνιζε με τρόπους που έμαθε από βίντεο για αστυνομική βία.

H μελανιά στον ώμο του 6χρονου ΆρθουρDaily Mail

Η εικόνα τραβήχτηκε από την ανήσυχη γιαγιά του σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πείσει τις αρχές και τις κοινωνικές υπηρεσίες ότι κινδύνευε η ζωή του. Η Τζοάν Χιους είπε στους ενόρκους πώς τηλεφώνησε στις κοινωνικές υπηρεσίες και προσφέρθηκε να στείλει τη φωτογραφία, αλλά αυτοί «δεν ήθελαν να τη δουν».

Όταν οι κοινωνικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν την επόμενη μέρα, είπαν ότι τα σημάδια οφείλονται στο «παιδικό παιχνίδι» και το κατέγραψαν ως «χωρίς ανησυχίες».Ένας από τους κοινωνικούς λειτουργούς είπε αργότερα στη δίκη ότι παρατήρησε μια «κιτρινισμένη μελανιά» στη μέση της πλάτης του Άρθουρ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Ο Άρθουρ φέρεται να κατέληξε μετά από συστηματική κακοποίηση που ταίριαζε με τον «ιατρικό ορισμό του παιδικού βασανιστηρίου». Τον άφηναν να λιμοκτονεί, τον ανάγκαζαν να στέκεται όρθιος για 14 ώρες την ημέρα και τον δηλητηρίασαν με αλάτι.

«Ανοίξε του τον λάκκο»

Ο πατέρας του Τόμας Χιους, 29 ετών, και η θετή μητέρα του, Έμα Τάστιν, 32 ετών αρνούνται ότι δολοφόνησαν τον Άρθουρ στο σπίτι τους κοντά στο Solihull, West Midlands, τον Ιούνιο του 2020. Επίσης, δήλωσαν αθώοι για τις πολλαπλές κατηγορίες.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο πατέρας του Άρθουρ παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι για να τιμωρήσει το παιδί του, του προκαλούσε πόνο χρησιμοποιώντας σημεία πίεσης πάνω στο σώμα του, ουσιαστικά αντιγράφοντας τεχνικές που είχε μάθει παρακολουθώντας βίντεο για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ασκούσε πίεση σε αυτά τα σημεία για 10-15 δευτερόλεπτα, προκειμένου να «επαναφέρει» στην τάξη το παιδάκι. Όταν η σύντροφός του του έστελνε ηχητικες καταγραφές με τον μικρούλη να κλαίει γοερά όταν εκείνος έφευγε από το σπίτι, ο Τόμας Χιους απαντούσε με μηνύματα όπως «άνοιξέ του τον λάκκο», «θα του κόψω τον λαιμό» και «όταν γυρίσω σπίτι ο μικρός την έβαψε».

Σε άλλα μηνύματα που είχε στείλει έγραφε στη μητριά του αγοριού να «τον πετάξει έξω με τα σκουπίδια» και εξαπέλυε κι άλλες σωματικές απειλές για τον γιο του. Η σημερινή ακρόαση διακόπηκε μετά τη μεταφορά της Τάστιν στο νοσοκομείο λόγω προβλημάτων υγείας.

Χθες, εμφανίστηκε ένα συγκλονιστικό βίντεο. Δείχνει το αγοράκι να προσπαθεί να σηκώσει από το πάτωμα του σαλονιού -όπου το ανάγκαζαν να κοιμάται- το κουβερτάκι του, λίγες ώρες πριν πεθάνει. Οι πιτζάμες του είναι τεράστιες, ενώ δυσκολεύεται να σταθεί στα πόδια του. Ο Άρθουρ λέει με τρεμάμενη φωνή «κανείς δεν με αγαπάει» τέσσερις φορές καθώς προσπαθεί να περπατήσει μέχρι την άλλη πλευρά του δωματίου, ενώ κουτσαίνει.

Σε ηχητικά κλιπ που κυκλοφόρησαν μαζί με το βίντεο από την αστυνομία των West Midlands, που παίχτηκε στο δικαστήριο , ο μικρός Άρθουρ ακούγεται επίσης να λέει «κανείς δεν πρόκειται να με ταΐσει» επτά φορές σε 44 δευτερόλεπτα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ