Τσίπρας: Να στηριχτούν οι αγρότες απέναντι στην ακρίβεια – Κίνδυνος να χαθεί η παραγωγή

Με δραματικούς τόνους περιέγραψαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις τεράστιες αυξήσεις στις πρώτες ύλες και συνολικά στο κόστος παραγωγής από τις ανατιμησεις και την ακρίβεια τα μέλη του αγροτικού συλλόγου Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π στον Τύρναβο που συνομίλησαν με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Όπως εξήγησαν φέτος απορρόφησαν τις αυξήσεις και προσπάθησαν να μην μετακυλήσουν στην τελική τιμή των αγροτικών προϊόντων τις ανατιμήσεις, όμως αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, με τα σημερινά δεδομένα του χρόνου θα πρέπει να κάνουν αυξήσεις 30% στην τιμή των προϊόντων.

«Τα λιπάσματα αυξήθηκαν 60%, οι πρώτες ύλες 30%,τα φάρμακα 30-60% και δεν ξέρουμε που θα φθάσουμε» τόνισε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι δεν έχουν πάρει ακόμη το λογαριασμό του αυξημένου ρεύματος.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι το πρόβλημα με τις τεράστιες αυξήσεις είναι πολύ μεγάλο τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις «πόσο μάλλον για τις αγροτικές επιχειρήσεις όπου το αγροτικό κόστος ήταν επιβαρυμένο έτσι κι αλλιώς».

Για αυτό, όπως τόνισε, φωνάζουμε στην Βουλή για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που πρέπει να είναι για όλους τους αγρότες και να δούμε και επιπλέον μέτρα στήριξης προς τους αγρότες.

«Αν ανέβουν 30% οι τιμές των προϊόντων θα έχουμε πρόβλημα γιατί θα αφεθεί η παραγωγή» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία που περιοδεύει από το πρωί στον νομό Λαρίσης.

Τέλος οι αγρότες τόνισαν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τις μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία που έχει ως αποτέλεσμα της μείωσης της παραγωγής έως και 70% και τις καθυστερήσεις του ΕΛΓΑ στις αποζημιώσεις αλλά και με τα μεγάλα επιτόκια δανεισμού των αγροτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ