Βάνα Παπαευαγγέλου: 54.000 ενεργά κρούσματα σήμερα – 27 περιφερειακές ενότητες στο “βαθύ κόκκινο” [vid]

Στην καθιερωμένη ενημέρωση την Πέμπτη 25/11 από το Υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε ότι παρατηρείται σταθεροποίηση στην πορεία της πανδημίας σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ωστόσο. Ο μέσος κυλιόμενος των τελευταίων 7 ημερών είναι στα 6.700 νέα κρούσματα ανά ημέρα. Παράλληλα, αυξάνει ο αριθμός των διασωληνωμένων και των ανθρώπων που χάνουν την ζωή τους.

Όπως είπε, 54.000 είναι τα ενεργά κρούσματα σήμερα. Με την μεγάλη διασπορά και την αύξηση των κρουσμάτων, η πίεση θα αυξηθεί στο ΕΣΥ για τις επόμενες εβδομάδες και θα αργήσουμε να δούμε κάμψη των θανάτων και των διασωληνώσεων.

27 περιφερειακές ενότητες από τις 75 είναι στο βαθύ κόκκινο. Η νοσηρότητα και η θνητότητα διαφέρουν από περιφερειακή ενότητα σε ενότητα. Αυξημένοι είναι οι θάνατοι σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας.

Η θετικότητα των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων παραμένει σταθερή.

9 στα 10 κρούσματα στα παιδιά διαγιγνώσκονται εξαιτίας του αυξημένου τέστινγκ στα σχολεία.

Οι νέες εισαγωγές είναι κατά μέσο όρο 405 κάθε μέρα. Χθες είχαμε ρεκόρ νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία που φθάνουν τις 590. Έχει ανακοπεί η εκθετική αύξηση της πανδημίας.

Η εμβολιαστική κάλυψη παρουσιάζει σημαντική αύξηση

  • 320.000 άνθρωποι άλλαξαν γνώμη και έκαναν την 1η δόση του εμβολίου. Όμως, παραμένει χαμηλή η ανταπόκριση σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως π.χ. η Πέλλα.
  • Οι νεότεροι ανταποκρινονται περισσότερο και εμβολιάζονται.

 

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου χάθηκαν 64 άνθρωποι, κάτω των 60 ετών χωρί υποκείμενα νοσήματα.

Το εμβόλιο δεν είναι πειραματικό. Τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της 3ης δόσης τα αντισώματα παραμένουν ψηλά.

Η σκέψη όλων είναι στα Χριστούγεννα. Χθες το ECDC εξέδωσε προειδοποίηση για κίνδυνο και αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Προτείνουν την εφαρμογή μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here