Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Τα ενεργά κρούσματα είναι 54.000 – Στο 87% η πληρότητα στις ΜΕΘ


Τα δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα ανέλυσε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου

Στη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα, που θα φέρει πίεση στο ΕΣΥ και τις επόμενες εβδομάδες, στάθηκε στο ξεκίνημα της τοποθέτησής της η κ. Παπαευαγγέλου. «Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα είναι 54.000», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια εξήγησε πως «εννέα στα δέκα κρούσματα στα παιδιά, έχει εντοπιστεί ύστερα από rapid test. Για αυτό είναι σημαντικός ο συστηματικός έλεγχος και το αυξημένο testing».

Σύμφωνα με τα δεδομένα που ανέλυσε η κ. Παπαευαγγέλου, τη δεδομένη χρονική στιγμή νοσηλεύονται με κορονοϊό 3.500 άνθρωποι στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Παράλληλα, ανέφερε πως ο μέσος όρος των εισαγωγών έχει αυξηθεί, με ρεκόρ τις 590 της Τετάρτης ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 511 εισαγωγές στα νοσοκομεία. «Αυτή την αύξηση, ακολουθεί η αύξηση των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι, δυστυχώς κι αυτών που χάνουν τη ζωή τους», τόνισε. Μάλιστα, ανέφερε πως το ποσοστό πληρότητας στις ΜΕΘ έχει φτάσει στο 87%, μετά από αύξηση των διαθέσιμων κλινών τα τελευταία 24ωρα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ