Κορονοϊός – Γκάγκα: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα μονοκλωνικά αντισώματα


Κορονοϊός: Διέψευσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τις πληροφορίες για περιορισμό των χειρουργείων.

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε, θα αρχίσει η διάθεση σε 10 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα και «ανάλογα με το πώς θα προχωρήσουμε, μπορεί να ανοίξουν και άλλα νοσοκομεία ώστε να είναι κοντά στους ασθενείς». Σχετικό δελτίο Τύπου από τον υπουργό Υγείας αναμένεται εντός της ημέρας.

«Ξεκινάμε με τα νοσοκομεία που έχουν τη μεγαλύτερη εμπειρία», με μια πενταμελή ομάδα ιατρών που θα ελέγχει όλα τα αιτήματα της πλατφόρμας με βάση την προτεραιοποίηση που έχει επιδοθεί, σημείωσε η κυρία Γκάγκα, καταλήγοντας: «Έχουμε άλλο ένα μέτρο στη φαρέτρα μας».

Ωστόσο, τόνισε ότι «οι δόσεις πανευρωπαϊκά είναι περιορισμένες και η νόσος εξακολουθεί να είναι νόσος, πρέπει να προσέχουμε».

Δεν υπάρχει καμία οδηγία να περιοριστούν τα χειρουργεία κατά 80%

Στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για οριζόντια μείωση των χειρουργείων κατά 80%, εξαιτίας τις πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ από την έξαρση της πανδημίας, απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

«Δεν υπάρχει οριζόντια μείωση ούτε οδηγία να μειωθούν τα χειρουργεία κατά 80%. Η απόφαση του υπουργείου είναι για να στηρίξει τις διοικήσεις των νοσοκομείων εκεί που χρειάζεται, λόγω έκτακτης ανάγκης, για να νοσηλευτούν περισσότεροι ασθενείς με Covid-19» δήλωσε η ίδια, επισημαίνοντας πως στην ιατρική δουλεύουμε πάντα με βάση ποιο είναι το επείγον περιστατικό.

Όπως είπε «υπάρχει πίεση από ασθενείς που είναι βαριά άρρωστοι. Αυτοί οι άρρωστοι προτάσσονται. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις να χρειαστεί να μειωθούν κάποια περιστατικά που είναι λιγότερο επείγοντα».

Σύμφωνα με την ίδια, η οδηγία που δόθηκε ήταν «για να υπάρχει αυτή η ευελιξία στις διοικήσεις, όπου χρειάζεται, να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Αμέσως στον γιατρό αν έχετε συμπτώματα

Την ανησυχία της για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα εξέφρασε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κυρία Μίνα Γκάγκα.

Η ίδια εξέφρασε τον προβληματισμό της για την κατάσταση που επικρατεί σε πέντε «κόκκινες» περιοχές, την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Ηράκλειο και την Κοζάνη, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους πολίτες, αυτό το διάστημα που η πανδημία είναι σε έξαρση, να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές.

Επίσης, διεμήνυσε πως όσοι έχουν συμπτώματα θα πρέπει αμέσως να πηγαίνουν στο γιατρό και να μην περιμένουν 8 μέρες για να τον επισκεφθούν. «Πηγαίνουμε έγκαιρα στο γιατρό αν έχουμε συμπτώματα. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, οι ασθενείς πηγαίνουν αργά και είναι δύσκολο να γίνουν καλά», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ