Κολύμβηση: Γιατί η κολύμβηση μπορεί να σας κάνει πιο χαρούμενους [vid]


Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανά τον κόσμο, αναφέρουν ότι η κολύμβηση έχει την ικανότητα να αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο και τούτο με πολλούς τρόπους. Καταρχάς είναι υγιεινή! Η κολύμβηση μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό άθλημα για όσους θέλουν να παραμείνουν υγιείς μέσω της άσκησης. Η αντίσταση στο νερό που βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία μπορεί (επίσης) να σας βοηθήσει να χτίσετε και να δυναμώσετε τους μύες στα χέρια, τα πόδια, τον πυρήνα και άλλα σημεία για ένα πιο δυνατό και πιο αδύνατο σώμα. Επίσης, η κολύμβηση μπορεί ακόμη και να το προστατεύσει από ορισμένες ασθένειες. Ένα δυνατό σώμα είναι ένα υγιές σώμα. Δεν έχει σημασία πόσο «καλές ή καλοί» είστε στο άθλημα, τα ωφέλη ισχύουν για όλους!

Δεύτερον, η κολύμβηση βοηθά επίσης στη βελτίωση της ψυχικής υγείας ανακουφίζοντας το άγχος. Πολλά συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας που μπορούν να μας ταράξουν. Έτσι, μπορεί να είναι χρήσιμο να έχουμε ένα μέρος όπου μπορούμε για λίγο να αναπαυτούμε. Η πισίνα ή η θάλασσα μπορεί να είναι αυτό το μέρος. Ως αερόβια δραστηριότητα, η κολύμβηση μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση ηρεμίας σε όλο το σώμα και είναι must για όσες και όσους ζουν με άγχος, καθώς κατά τη διάρκεια της άσκησης, σας δίνεται η δυνατότητα να επικεντρωθείτε στο σώμα, και κυρίως στην αναπνοή. Κάτι σα διαλογισμός εν κινήσει.

Χτίζοντας πολύτιμες κοινωνικές επαφές και δεξιότητες

Η συμμετοχή σε μια ομάδα κολύμβησης στην πισίνα ή απλώς το να κολυμπάτε με παρέα στη θάλασσα, μπορεί όχι μόνο να είναι ευεργετικό για την υγεία σας, αλλά και για την προσωπικότητά σας και την κοινωνική σας ζωή. Έχοντας μια ομάδα ανθρώπων στο πλευρό σας που είναι έτοιμοι να σας στηρίξουν, ενισχύετε το αίσθημα του ανήκειν, και νιώθοντας πιο ασφαλείς, αυξάνετε την αυτοπεποίθησή σας. Η υποστήριξη και η ενθάρρυνση από τους άλλους είναι γνωστό ότι συμβάλουν στην καλή ψυχική κατάσταση.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ