Συνάντηση Χρυσουλάκη με ομογενείς και Αιθίοπες που μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα


Με νέους Έλληνες Ομογενείς & νεαρούς Αιθίοπες που μαθαίνουν Ελληνικά στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας της Μητρόπολης Αιθιοπίας συναντήθηκε διαδικτυακά ο Γιάννης Χρυσουλάκης.

Σε συγκινητικό κλίμα, με ζωηρότατο ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές και με ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Γιάννη Χρυσουλάκη με νεαρούς Αιθίοπες ελληνικής καταγωγής και Αιθίοπες που αγαπούν την Ελλάδα και επιθυμούν να τη γνωρίσουν καλύτερα, μαθαίνοντας την ελληνική Γλώσσα και Ιστορία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν σπουδαστές του «Κέντρου Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού», της Ιεράς Μητρόπολης Αιθιοπίας (Αξώμης). Το Κέντρο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Αξώμης Δανιήλ και λειτουργεί χάρη στις άοκνες προσπάθειές του. Παρέχει δωρεάν μαθήματα ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας, από την εκπαιδευτικό Μοναχή Στυλιανή, η οποία διδάσκει αφιλοκερδώς.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας συνεχάρη θερμότατα τον Μητροπολίτη Αξώμης Δανιήλ και τη Μοναχή Στυλιανή για τη θέρμη, τις πρωτοβουλίες και την προσφορά τους και υποσχέθηκε να στηρίξει το Κέντρο Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού.

Δεδομένου ότι όλοι οι συμμετέχοντες είναι φοιτητές Πανεπιστημίου, με στόχο να εργασθούν ή να σπουδάσουν στην Ελλάδα, κ. Χρυσουλάκης τους ενημέρωσε λεπτομερώς για τη δυνατότητα εξασφάλισης υποτροφιών στη χώρα μας και για τα προγράμματα των ελληνικών Πανεπιστημίων, όπως το πρόγραμμα Study in Greece. Επιπλέον ενημέρωσε τα παιδιά για τα προγράμματα της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας με σκοπό την προβολή της ελληνικής Γλώσσας και τα προσκάλεσε στο Πανομογενειακό Συνέδριο το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο θα συμμετέχουν νέοι Ομογενείς από όλο τον κόσμο.

Τέλος συζητήθηκε ενδελεχώς το ζήτημα των προσπαθειών που καταβάλλονται με στόχο τη δημιουργία Έδρας Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Αντίς Αμπέμπα, το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στην Αιθιοπία. Ο Μητροπολίτης Αιθιοπίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη του φιλόδοξου αυτού στόχου και ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τις επαφές του, με τον τελευταίο να εκφράζει την αμέριστη στήριξή του και να δεσμεύεται για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

Ο Μητροπολίτης Δανιήλ έκλεισε ευχαριστώντας τον κ. Χρυσουλάκη για την πρωτοβουλία αυτής της επικοινωνίας, πρωτοβουλία η οποία – όπως υπογράμμισε – αποτελεί απόδειξη για το ενδιαφέρον και τη μέριμνα τoυ Γενικού Γραμματέα: «Είμαστε ευγνώμονες. Αισθανόμαστε ότι κάποιος μας φροντίζει» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ