Johnson & Johnson: Υπέβαλε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για έγκριση της ενισχυτικής δόσης


Η εταιρεία Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι υπέβαλε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) δεδομένα που υποστηρίζουν τη χρήση μιας ενισχυτικής (δεύτερης) δόσης του εμβολίου κατά της COVID-19 για τα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Ο πλήρης φάκελος της αίτησης περιλαμβάνει αποτελέσματα από περισσότερους από 14.000 ενηλίκους οι οποίοι έλαβαν μια δεύτερη δόση του COVID-19 Vaccine Janssen ή ενός placebo (εικονικού εμβολίου) δύο μήνες μετά από τη χορήγηση της αρχικής δόσης. Τα δεδομένα δείχνουν ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 παρέχει προστασία όταν χορηγείται ως μια εφάπαξ δόση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όταν χορηγείται ως ενισχυτική (δεύτερη) δόση, η ισχύς της προστασίας αυξάνεται ακόμα περισσότερο, ιδιαίτερα κατά της συμπτωματικής COVID-19.

  • Ο φάκελος υποβολής περιλαμβάνει δεδομένα τα οποία δείχνουν ότι μια ενισχυτική (δεύτερη) δόση αύξησε το επίπεδο προστασίας κατά της συμπτωματικής (μέτριας έως σοβαρής/κρίσιμης) COVID-19 σε ποσοστά 75 και 94 τοις εκατό παγκοσμίως και στις Η.Π.Α., αντίστοιχα.
  • Ουσιώδης αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης όταν η ενισχυτική (δεύτερη) δόση χορηγήθηκε έπειτα από δύο μήνες ή περισσότερο.
  • Το μονοδοσικό εμβόλιο της Εταιρείας επέδειξε διατηρήσιμες ανοσολογικές αποκρίσεις σε κλινικές μελέτες.

 

«Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι το εμβόλιό μας για την COVID-19 παρέχει αποτελεσματική προστασία όχι μόνο όταν χορηγείται ως μια εφάπαξ δόση αλλά και όταν χορηγείται ως ενισχυτική δόση, οπότε και αυξάνει ακόμα περισσότερο την ισχύ της προστασίας. Προσβλέπουμε στις συζητήσεις μας με τον EMA και με τις άλλες υγειονομικές αρχές, ώστε να υποστηρίξουμε τις Αρχές στην απόφασή τους σχετικά με τις ενισχυτικές δόσεις», δήλωσε ο Paul Stoffels, M.D., Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Διευθύνων Επιστημονικός Σύμβουλος της Johnson & Johnson. «Παράλληλα, μία εφάπαξ δόση του εμβολίου μας κατά της COVID-19 διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον παγκόσμιο αγώνα για τον τερματισμό αυτής της πανδημίας και είμαστε βέβαιοι για το όφελος που προσφέρει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο».

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η Εταιρεία προσβλέπει σε απόφαση της Επιτροπής Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA για το αν θα εκδώσει θετική σύσταση όσον αφορά τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 ως ενισχυτικής δόσης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ