Δίκη «ψευτογιατρού»: Καταθέτει σήμερα ο πρώτος μάρτυρας


Με την εξέταση του πρώτου μάρτυρα κατηγορητηρίου ξεκινά η δίκη του «ψευτογιατρού» που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας

Την αυλαία της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας θα ανοίξει ένας μάρτυρας που έχασε τον πατέρα του από τις συμβουλές και τα «μαντζούνια» του Dr Kontos, ενώ το δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει συνολικά τους πρώτους έξι μάρτυρες από τους συνολικά 60 περίπου, που αναμένεται να καταθέσουν.

Η ακροαματική διαδικασία εξελίσσεται κανονικά, παρά το αίτημα αναβολής της δίκης που υπέβαλλε η πλευρά του βασικού κατηγορουμένου της υπόθεσης, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος στον Ευαγγελισμό και δεν έχει στείλει εξουσιοδότηση στο δικηγόρο του. Η έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση απέρριψε τα αιτήματα αναβολής και διακοπής της δίκης.

«Με προβλημάτισε συνειδησιακά το θέμα της εκπροσώπησης του κατηγορουμένου. Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο. Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ότι ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει COVID είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση. Εγώ δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα να έχει γίνει επικοινωνία με τον εισαγγελέα της φυλακής, τον διοικητή του νοσοκομείου» ανέφερε ο εισαγγελέας.

Η ανάγνωση του κατηγορητηρίου διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, με το κλίμα στην αίθουσα να είναι ιδιαίτερα βαρύ, αφού στο ακροατήριο βρίσκονταν συγγενείς θυμάτων του γιατρού «μαϊμού», τα οποία άκουγαν τις ιστορίες που οδήγησαν στο θάνατο το αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο Dr. Kontos, όπως συστηνόταν σε πολλά από τα θύματά του, αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού, διακίνησης ναρκωτικών διακεκριμένης και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχής και παραβίασης του νόμου περί αρχαιοτήτων. Στο πλευρό του «ψευτογιατρού» βρίσκονται 16 ακόμα κατηγορούμενοι που εμφανίζονται ως συνεργοί του, ανάμεσά τους και ένας πρώην υπουργός. Για τους τελευταίους είχε πει στην απολογία του: «Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοι μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι».

Διακεκριμένος ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NSA (National Security Agency), αλλά και βοτανολόγος είναι μερικές από τις ιδιότητες με τις οποίες εμφανιζόταν ο Dr. Kontos, που κατάφερε να αποσπάσει ποσό 838.175 ευρώ από τα θύματά του, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη ψυχική κατάσταση τους λόγω των προβλημάτων υγείας τους. «Ουδέποτε εξέφρασα άποψη ότι η προτεινόμενη από εμένα θεραπεία επιτρέπει από μόνη της την εξάλειψη της πορείας της νόσου στο μέλλον. Το ζητούμενο ήταν η ποιοτική επιμήκυνση της ζωής των κατά τα λοιπά δυστυχώς ετοιμοθάνατων ανθρώπων. (…) Προσέφερα θεραπευτικές υπηρεσίες ή σε περίπτωση που κάποιος δεν αποδέχεται αυτές τις μεθόδους προσέφερα θετικές αν μη τι άλλο υπηρεσίες Placebo» ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ