Μαγιορκίνης για νέα μετάλλαξη: Έχει επικρατήσει έναντι της Δέλτα σε περιοχές της Νότιας Αφρικής


Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, εκτιμά πως η μετάλλαξη της Μποτσουάνα θα ονομασθεί σύντομα Variant Under Investigation.

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, τοποθετήθηκε δημόσια για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα άλλα και για σημασία της τρίτης δόσης. Ο ίδιος δήλωσε πως είναι νωρίς να προβούμε σε συμπεράσματα, επιμένοντας πως η τρίτη δόση του εμβολίου είναι εξαιρετικά σημαντική για όλες τις ηλικίες.

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας αναφέρει χαρακτηριστικά, «το στέλεχος φαίνεται ότι επικρατεί στην περιοχή Gauteng της Νοτίου Αφρικής έναντι του στελέχους Δέλτα. Με βάση αδημοσίευτα στοιχεία που έχω παρακολουθήσει και πιστεύω ότι θα γίνουν διαθέσιμα σύντομα υπάρχουν σαφή σημεία επέκτασης και σε άλλες περιοχές της Νοτίου Αφρικής έναντι του στελέχους Δέλτα».

Ολόκληρη η ανάρτηση του:

«Σχετικά με το νέο στέλεχος B.1.1.529 είναι νωρίς ακόμα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Το στέλεχος φαίνεται ότι επικρατεί στην περιοχή Gauteng της Νοτίου Αφρικής έναντι του στελέχους Δέλτα.

Με βάση αδημοσίευτα στοιχεία που έχω παρακολουθήσει και πιστεύω ότι θα γίνουν διαθέσιμα σύντομα υπάρχουν σαφή σημεία επέκτασης και σε άλλες περιοχές της Νοτίου Αφρικής έναντι του στελέχους Δέλτα. Με βάση αυτά τα στοιχεία θεωρώ ότι σύντομα θα ονομασθεί Variant Under Investigation.

Η σημασία της τρίτης δόσης για την αντιμετώπιση τέτοιων πιθανών αναδυόμενων στελεχών είναι εξαιρετικά σημαντική καθότι έχει δείξει ότι διευρύνει την αντισωματική απάντηση σε μεγαλύτερο φάσμα μεταλλάξεων και στελεχών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ