Γερμανία – Κορονοϊός: Μόνο μια δραστική μείωση των κοινωνικών επαφών μπορεί να ανακόψει το 4ο κύμα


Η κατάσταση στη Γερμανία είναι δραματική όπως ποτέ πριν στη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος προειδοποίησε ότι μόνο μια δραστική μείωση των κοινωνικών επαφών θα μπορούσε να ανακόψει το τέταρτο κύμα.

“Η κατάσταση είναι πολύ δραματική όπως ποτέ άλλοτε σε αυτήν την πανδημία”, είπε ο Σπαν σε συνέντευξη Τύπου. “Όσο πιο δυνατά τραβήξουμε το χειρόφρενο, τόσο το καλύτερο”, συμπλήρωσε.

Η νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική δεν έχει εμφανιστεί στη Γερμανία

Η νέα παραλλαγή της Covid-19 που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική δεν έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί στη Γερμανία ή στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ και πρόσθεσε ότι κάποιες μεταλλάξεις που συνδέονται με τη νέα παραλλαγή προκαλούν έντονη ανησυχία.

“Υπάρχουν άλλες μεταλλάξεις (που προέρχονται από τη νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική) των οποίων η βιολογική σύσταση είναι ασαφής. Στην πραγματικότητα ανησυχούμε πολύ”, είπε σε συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Λόταρ Βίλερ.

“Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζω να έχει εντοπιστεί στην Ευρώπη ή στη Γερμανία αυτή η παραλλαγή”, είπε ο ίδιος.

Η παραλλαγή -η B.1.1.529- έχει «πολύ ασυνήθιστη συγκέντρωση» μεταλλάξεων, οι οποίες είναι ανησυχητικές επειδή θα μπορούσαν να τη βοηθούν να διαφεύγει από την ανοσολογική απάντηση του οργανισμού και να την καταστήσουν περισσότερο μεταδοτική, λένε νοτιοαφρικανοί επιστήμονες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ