Πτώση άνω του 7% για το Bitcoin λόγω Μποτσουάνας


Μεγάλες απώλειες καταγραφεί σήμερα το Bitcoin, λόγω της νέας μετάλλαξης της Μποτσουάνας.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 53.563 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 7,59% σε ημερήσια βάση.

Πτώση καταγράφουν και τα μικρότερα κρυπτονομίσματα, τα οποία τείνουν να κινούνται παράλληλα με το Bitcoin. To Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερος ψηφιακό νόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης, καταγράφει απώλειες 5,7% στα 4.054 δολάρια.

Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού εμφανίζει μεγάλο αριθμό και ασυνήθιστο συνδυασμό μεταλλάξεων και ενδεχομένως να μπορεί να αποφύγει τις ανοσολογικές αποκρίσεις που προκαλούν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ή να είναι πιο μεταδοτική.

Τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ PCR έδειξαν ότι το 90% των 1.100 νέων κρουσμάτων που αναφέρθηκαν την Τετάρτη στην περιοχή της Νότιας Αφρικής που περιλαμβάνει το Γιοχάνεσμπουργκ προκλήθηκαν από τη νέα μετάλλαξη, σύμφωνα με τον Tulio de Oliveira, καθηγητή Βιοπληροφορικής ο οποίος διευθύνει Ιδρύματα Γενετικής σε δύο νοτιοαφρικανικά πανεπιστήμια.

Στη γειτονική Μποτσουάνα, αξιωματούχοι κατέγραψαν τέσσερα κρούσματα τη Δευτέρα σε άτομα πλήρως εμβολιασμένα. Στο Χονγκ Κονγκ, ένας ταξιδιώτης από τη Νότια Αφρική βρέθηκε να έχει την παραλλαγή και ένα άλλο κρούσμα εντοπίστηκε σε άτομο που μπήκε σε καραντίνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ