Πιτυρίδα: Φυσικές λύσεις για την αντιμετώπιση και θεραπεία της πιτυρίδας

Η πιτυρίδα είναι μία ιδιαίτερα αντιαισθητική πάθηση του τριχωτού της κεφαλής μας, που εμφανίζεται με άσπρες ή κίτρινες νιφάδες στα μαλλιά μας και συνοδεύεται, συνήθως, από έντονη φαγούρα. Η πάθηση αυτή έχει πολύ συγκεκριμένες αιτίες, οι οποίες είναι οι μυκητιάσεις, η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, το ανεπαρκές λούσιμο, η ευαισθησία σε διάφορα προϊόντα και το έκζεμα. Είναι όμως, παρόλα αυτά, μία κατάσταση, που με την κατάλληλη φροντίδα, μπορούμε να εξαφανίσουμε. Αν λοιπόν, έχετε κουραστεί να περιμένετε αποτελέσματα από το αντιπιτυριδικό σας σαμπουάν, ή αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα, αλλά η πιτυρίδα επιμένει, τότε αυτό το άρθρο με φυσικές λύσεις, είναι για εσάς.

Φυσικές λύσεις για την πιτυρίδα

  1. Μηλόξυδο: Μία από τις πιο αποτελεσματικές συνταγές, που θα σας βοηθήσουν με την πιτυρίδα, είναι το μηλόξυδο. Θα αναμείξετε, ένα μέρος νερό και ένα μέρος μηλόξυδο και θα το απλώσετε ομοιόμορφα στις ρίζες τον μαλλιών σας, κάνοντας ένα απαλό μασάζ για 2 λεπτά. Θα το αφήσετε να δράσει 30 με 50
    λεπτά και έπειτα θα ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας. Θα επαναλάβετε την διαδικασία για δύο φορές την εβδομάδα επί τρεις εβδομάδες.
  2. Tea tree oil: Οι μελέτες δείχνουν ότι τα σαμπουάν που περιέχουν σε ποσοστό μόλις 5% έλαιο από τεϊόδεντρο, μειώνουν σημαντικά ή και εξαφανίζουν την πιτυρίδα. Αυτό που έχετε να κάνετε εδώ, είναι ιδιαίτερα απλό. Μπορείτε απλώς να προσθέσετε λίγες σταγόνες από tea tree oil, στο σαμπουάν που
    χρησιμοποιείται έτσι κι αλλιώς, χωρίς να αλλάξετε κάτι άλλο στις συνήθειες σας και θα δείτε διαφορά, αμέσως.
  3. Ελαιόλαδο: Κάντε μασάζ στο κεφάλι σας με λίγο ελαιόλαδο, περίπου μία κουταλιά της σούπας, και έπειτα, καλύψτε με ένα σκουφάκι το κεφάλι σας και πέστε για ύπνο. Μόλις σηκωθείτε λούστε καλά τα μαλλιά σας, και είστε έτοιμοι.
  4. Μαγειρική σόδα: Η μαγειρική σόδα, έχει την ιδιότητα, να μειώνει τον μύκητα που ευθύνεται για την πιτυρίδα. Αφού λοιπόν λουστείτε, γεμίστε την χούφτα σας με σόδα και τρίψτε την καλά, στις ρίζες των μαλλιών σας. Έπειτα, ξεβγάλετε καλά, χωρίς να βάλετε σαμπουάν και είστε έτοιμοι. Επαναλάβετε την διαδικασία, για δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, για έναν μήνα και θα δείτε και με αυτό τον τρόπο μεγάλη διαφορά.

Η υγεία και η ομορφιά, πολλές φορές, συνδυάζονται. Όπως και σε αυτή την περίπτωση, όπου όταν είναι υγιές και καθαρό το τριχωτό της κεφαλής μας, φαίνεται και πιο όμορφο. Είναι σημαντικό για την ψυχολογία μας να αισθανόμαστε υγιείς, καθαροί και όμορφοι, οπότε πρέπει πάντα να φροντίζουμε εκείνες τις λεπτομέρειες που θα μας βοηθήσουν.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here