Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου έχει θέατρο, σινεμά και live μουσική


Δέκα προτάσεις που θα βρεις στην ατζέντα μας για το Σαββατοκύριακο 27-28 Νοεμβρίου.

H Αθήνα έχει φορέσει τα γιορτινά της και μας προ(σ)καλεί να αφεθούμε στους ρυθμούς της το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου.

Το Σάββατο είναι γεμάτο με live μουσική και αγαπημένους καλλιτέχνες, ενώ η Κυριακή έχει πιο χαλαρές προτάσεις για όλα τα γούστα και τις ηλικίες.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου

Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Studio Asomaton

Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έρχεται σε έναν νέο χώρο, με νέα μπάντα, με τα καινούρια
τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη που ηχογραφεί αυτόν τον καιρό αλλά και με όσα έχουμε αγαπήσει μέχρι τώρα για κάθε Σάββατο έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Μπάμπης Στόκας – Μελίνα Ασλανίδου, Kremlino Stage

Στόκας - Ασλανίδου
Ο Μπάμπης Στόκας και η Μελίνα Ασλανίδου

Ο Μπάμπης Στόκας και η Μελίνα Ασλανίδου έχουν χαράξει τη δική τους σπουδαία διαδρομή στην ελληνική μουσική σκηνή. Μετά από χρόνια φιλίας, αποφάσισαν φέτος να ενώσουν τις φωνές και την αγάπη τους για τις live εμφανίσεις, υποσχόμενοι μοναδικές βραδιές.

Κώστας Λειβαδάς – Ανδριάνα Μπάμπαλη, Mουσική Σκηνή Σφίγγα

Ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη, με αγαπημένα τραγούδια στις «αποσκευές» τους και με πιο πρόσφατη τη συνεργασία τους στο τραγούδι – ντουέτο «Αν εμείς χωρίσουμε» που περιλαμβάνεται στον νέο δίσκο του Κώστα Λειβαδά με τίτλο «Περιοδεία εντός», θα εμφανιστούν και αυτό το Σάββατο στη μουσική σκηνή Σφίγγα! Συνοδοιπόρος θα είναι ο εκρηκτικός Ρένος Χαραλαμπίδης.

Πάνος Μουζουράκης – Μανώλης Φάμελλος, Gazarte Roof Stage

Για την συνεργασία του Πάνου Μουζουράκη με τον Μανώλη Φάμελλο λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά και ακόμα λιγότερα καταφέραμε να διασταυρώσουμε.

Οι πληροφορίες μας συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για δύο Θεσσαλονικείς που συναντήθηκαν στην Αθήνα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες… αν και όπως λένε οι ίδιοι γνωρίζονταν ανέκαθεν χωρίς όμως να έχουν συναντηθεί ποτέ. Το σίγουρο είναι ότι στις πέντε παραστάσεις στους στο Gazarte θα περάσουμε πολύ καλά.

Αντώνης Ρέμος, ΝΟΧ

Αντώνης Ρέμος
Ο Αντώνης Ρέμος

Ο Αντώνης Ρέμος έρχεται με όλες τις επιτυχίες του στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο της παλιάς Ιεράς Οδού, για ένα ταξίδι στις αισθήσεις. Μια επιτυχημένη ομάδα ειδικών τόλμησε ένα πρωτότυπο όσο και φιλόδοξο εγχείρημα συνδυάζοντας την υψηλή αισθητική με την προηγμένη τεχνολογία.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου

Κι από Σμύρνη…Σαλονίκη, «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Το πρώτο ελληνικό θεατρικό σίκουελ. Η συνέχεια της παράστασης «Σμύρνη μου αγαπημένη».

Η παράσταση παρουσιάζει τη συνέχεια της ζωής των πρωταγωνιστών, όταν φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, η οποία γίνεται η νέα τους πατρίδα. Εκεί, προσπαθούν να επουλώσουν τα τραύματά τους και να χτίσουν ξανά τη ζωή τους. Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων. Μια πολυπολιτισμική πόλη με ντόπιους, πρόσφυγες, Πόντιους και Εβραίους που ζουν αρμονικά, παρά τις διαφορές τους. Το έργο παρακολουθεί την πορεία της οικογένειας, και πολλών νέων χαρακτήρων, την περίοδο από την καταστροφή μέχρι την αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, η Φιλιώ Μπαλτατζή και η οικογένειά της δεν ξεχνά ποτέ τη «Σμύρνη» της. Κρατά για πάντα στην καρδιά ως πολύτιμο φυλαχτό τις αναμνήσεις από τη μοναδική πόλη-σύμβολο του μικρασιατικού Ελληνισμού.

Παίζουν: Μιμή Ντενίση, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Λευτέρης Βασιλάκης, Νικολέττα Βλαβιανού, Κατερίνα Γερονικολού, Μαρία Εγγλεζάκη, Λευτέρης Ελευθερίου, Εστέλλα Κοπάνου, Μιχάλης Μητρούσης, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Νίκη Παλληκαράκη, Όλγα Πολίτου, Αναστασία Σκοπελίτη, Πάνος Σταθακόπουλος, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κατερίνα Αντωνιάδου, Αντώνης Βαρθαλίτης, Χρήστος Βελιάνο, Μανώλης Γεραπετρίτης, Μαρία Μαρκέτου, Μαρίλια Μητρούση, Δήμητρα Μιχαηλίδου, Αιμίλιος Μωσαΐδης, Νίκος Νικολαΐδης, Ηλίας Νομικός, Έφη Σταυροπούλου.

Ο Οίκος Gucci (House of Gucci), Σινεμά

Eμπνευσμένη από την συγκλονιστική πραγματική ιστορία της οικογενειακής αυτοκρατορίας του Ιταλικού οίκου μόδας Gucci. Διατρέχοντας τρεις δεκαετίες έρωτα, προδοσίας, παρακμής, εκδίκησης, και εν τέλει φόνου, παρακολουθούμε τι κρύβεται πίσω από ένα όνομα, ποια είναι η αξία του και για το τι είναι ικανή μια οικογένεια προκειμένου να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο. Βασισμένη στο βιβλίο «Ο Οίκος Gucci» της Σάρα Γκέι Φόρντεν.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ έχει συγκεντρώσει ένα all star καστ με τους: Lady Gaga, Άνταμ Ντράιβερ, Τζάρεντ Λέτο, Τζέρεμι Άιρονς, Τζακ Χιούστον. Συμμετέχουν οι Σάλμα Χάγιεκ και ο Αλ Πατσίνο.

The Christmas Factory, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

The Christmas Factory
The Christmas Factory

Το The Christmas Factory, το μεγαλύτερο, ασφαλέστερο και πιο φωτεινό χριστουγεννιάτικο πάρκο της πόλης, επιστρέφει για όγδοη χρονιά φέτος, στην Αθήνα για να σπείρει τη μαγεία και να αναβιώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων, από 27 Νοεμβρίου 2021 έως τις 6 Ιανουαρίου 2022.

Hair The Musical, θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ Hair μας συστήνει τη «φυλή», μια ομάδα πολιτικά ενεργών χίπις της «Εποχής του Υδροχόου» που ζουν μια μποέμικη ζωή στη Νέα Υόρκη και αγωνίζονται ενάντια στη στρατολόγηση στον πόλεμο του Βιετνάμ. Ο Claude, ο καλός φίλος του Berger, η συγκάτοικός τους Sheila και οι φίλοι τους αγωνίζονται να εξισορροπήσουν τις νέες τους ζωές, τους έρωτές τους και τη σεξουαλική επανάσταση με την εξέγερσή τους ενάντια στον πόλεμο, την συντηρητική κοινωνία και τους γονείς τους. Τελικά, ο Claude πρέπει να αποφασίσει αν θα αντισταθεί όπως έκαναν οι φίλοι του ή να υποκύψει στις πιέσεις των γονιών του (και της συντηρητικής Αμερικής) να υπηρετήσει στο Βιετνάμ, να συμβιβαστεί εγκαταλείποντας τις φιλειρηνικές του ιδέες και να διακινδυνεύσει τη ζωή του.

Παίζουν: Μαίρη Συνατσάκη, Ίαν Στρατής, Ιάσονας Μανδηλάς, Κατερίνα Σούσουλα, Στέφανος Μουαγκιέ, Νικόλας Ραπτάκης, Έλενα Βακάλη, Ευγενία Λιάκου, Πάνος Μαλικούρτης, Δημήτρης Φριτζελάς, Ανδρέας Κουρέτας, Αντώνης Βλάχος, Γιώργος Γαζής, Ηλίας Σαμαρτζής.

Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών, Ελληνικός Κόσμος – Μουσείο – Θόλος

Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών
Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών

Οι θεατές ξεναγούνται στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς και, με την καθοδήγηση ειδικού μουσειοπαιδαγωγού, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.

Η αναπαράσταση της Αγοράς σε τρεις διαφορετικές στιγμές της ιστορίας της δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αντιληφθεί την εξέλιξη μέσα στο χρόνο και τη μεταβολή των λειτουργιών του χώρου από εποχή σε εποχή, όπως αυτή αποτυπώνεται στις αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές διαφοροποιήσεις της. Στην κλασική Αγορά (περί το 400 π.Χ.) τονίζεται η σημασία των δημόσιων διοικητικών κτηρίων και η ύπαρξη ενός μεγάλου ανοιχτού χώρου για συναθροίσεις και αθλητικές δραστηριότητες. Στα Ελληνιστικά χρόνια (περί το 150 π.Χ.) δεσπόζουν τα μεγάλα εμπορικά κτήρια (στοές) και δίνεται έμφαση στην ευεργετική δράση των ελληνιστικών ηγεμόνων. Τέλος, η ρωμαϊκή εικόνα της Αγοράς (περί το 150 μ.Χ.) αποτυπώνει τη σταδιακή της αποδυνάμωση ως διοικητικού και εμπορικού κέντρου, γεγονός που άφησε περιθώρια για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα της, καθώς ανεγέρθηκαν καινούργιοι ναοί, ωδείο, βιβλιοθήκη και νυμφαίο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ