Λευκός Οίκος: Ανακοινώθηκε η ταξιδιωτική απαγόρευση Μπάιντεν στη Νότια Αφρική

Λευκός Οίκος: Ανακοινώθηκε η ταξιδιωτική απαγόρευση Μπάιντεν στη Νότια Αφρική λίγες ώρες αφότου ο Φάουτσι είπε ότι ο Λευκός Οίκος δεν γνώριζε αρκετά για να εφαρμόσει την απαγόρευση. Η παραλλαγή έχει εντοπιστεί στη Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, το Λεσόθο, το Εσβατίνι, τη Μοζαμβίκη και το Μαλάουι. Δρ Marc Siegel: Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού προκαλεί ανησυχία, δεν ξέρω πώς θα ανταποκριθεί στο εμβόλιο

Ο συνεργάτης του Fox News, Δρ. Marc Siegel, ζητά αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς από και προς τη Νότια Αφρική, καθώς έχει εμφανιστεί μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επέβαλε άλλη μια ταξιδιωτική απαγόρευση που σχετίζεται με τον κορωνοϊό λίγες ώρες αφότου ένας από τους κορυφαίους συμβούλους του προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν αρκετές πληροφορίες για να το κάνουν.

Το πρωί της Παρασκευής, ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Μπάιντεν, είπε στο CNN ότι το νέο της COVID-19 που εξαπλώνεται στην Αφρική, που τώρα ονομάζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως Omicron, υψώνει μια «κόκκινη σημαία ότι αυτό μπορεί να είναι ένα θέμα που δεν γνωρίζουμε».

Τόνισε επίσης την ανάγκη διενέργειας δοκιμών.

Όταν ρωτήθηκε για την απαγόρευση ταξιδιού, πρόσθεσε: “Προφανώς, μόλις μάθουμε περισσότερες πληροφορίες, θα πάρουμε μια απόφαση όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Πάντα βάζετε αυτά τα πράγματα στο τραπέζι, αλλά δεν θέλετε να πείτε ότι θα το κάνετε μέχρι να έχετε κάποιο επιστημονικό λόγο να το κάνετε. Αυτός είναι ο λόγος που σπεύδουμε τώρα να πάρουμε αυτά τα επιστημονικά δεδομένα για να προσπαθήσουμε να λάβουμε μια τεκμηριωμένη απόφαση για κάτι τέτοιο.”

Συνέχισε λέγοντας ότι «θέλετε να μάθετε αν στην πραγματικότητα [η παραλλαγή] αποφεύγει τα εμβόλια».

Δεν είναι σαφές ποιες πρόσθετες πληροφορίες, αν υπάρχουν, οδήγησαν την απόφαση της διοίκησης να απαγορεύσει τα ταξίδια από οκτώ χώρες την Παρασκευή.

Σε δήλωσή του, ο Μπάιντεν ανέφερε ότι πήρε την απόφαση μετά από συνάντηση με τον Φάουτσι.

«Σήμερα το πρωί ενημερώθηκα από τον επικεφαλής ιατρικό μου σύμβουλο, Δρ Τόνι Φάουτσι, και τα μέλη της ομάδας μας για την αντιμετώπιση της COVID, σχετικά με την παραλλαγή Omicron, η οποία εξαπλώνεται στη Νότια Αφρική», είπε. «Ως προληπτικό μέτρο μέχρι να έχουμε περισσότερες πληροφορίες, παραγγέλνω πρόσθετους περιορισμούς αεροπορικών ταξιδιών από τη Νότια Αφρική και άλλες επτά χώρες». Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Fox News για σχόλιο. Η παραλλαγή έχει εντοπιστεί στη Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, το Λεσόθο, το Εσβατίνι, τη Μοζαμβίκη και το Μαλάουι.

Περίπου δώδεκα άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, θα δημιουργήσουν παρόμοιους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν θα ισχύουν για τους Αμερικανούς πολίτες και τους νόμιμους μόνιμους κατοίκους, αλλά όλοι οι διεθνείς ταξιδιώτες πρέπει να είναι αρνητικοί πριν ταξιδέψουν.

Ο Peter Aitken του Fox News συνέβαλε σε αυτήν την αναφορά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here