Λιβανέζικα ψωμάκια: Άρωμα ανατολής σε μία συνταγή που θα σας ταξιδέψει

Αν συνηθίζετε να φτιάχνετε ψωμί στο σπίτι, αυτή η συνταγή θα σας καταπλήξει. Είναι μια εύκολη και διαφορετική συνταγή, που άμα την δοκιμάσετε μία φορά, θα θέλετε να την φτιάχνετε συνέχεια. Θα λέγαμε ότι μοιάζουν περισσότερο με πιτάκια φουσκωμένα και λιγότερο με ψωμάκια, αλλά η γεύση τους είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Θα μπορούσατε να τα φάτε είτε σαν συνοδευτικό με το φαγητό σας, ειδικά να περιέχει αρκετή σάλτσα, είτε να φτιάξετε με αυτά φοβερά σάντουιτς. Είναι αρκετά ευέλικτα και χρησιμοποιούνται ως ο ιδανικός τρόπος να ολοκληρώσετε κάθε πιάτο.

Ας δούμε όμως τα υλικά που θα πρέπει να έχετε:

  • 8gr μαγιά ξηρή (ένα φακελάκι)
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 ½ κούπας χλιαρό νερό

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε τη μαγιά σε ένα ποτήρι μαζί με το ½ κούπας νερό. Τα αναδεύουμε καλά και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να «φουσκώσει» η μαγιά.
  • Ωστόσο, σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη μαγιά στο αλεύρι και σιγά-σιγά το υπόλοιπο νερό. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη. Προσθέτουμε αλεύρι και νερό αν χρειάζεται, για να πάρει η ζύμη την υφή που θέλουμε.
  • Η ζύμη είναι έτοιμη όταν σταματήσει να κολλάει στα χέρια.
  • Όταν τελειώσουμε, αλείφουμε το ζυμάρι με ελάχιστο λάδι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο σε ένα μεγάλο μπωλ για περίπου μια ώρα.
  • Τέλος, παίρνουμε τη ζύμη και σε αλευρωμένη επιφάνεια φτιάχνουμε ένα μεγάλο φίδι γύρω στα 40 εκατοστά. Με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε οκτώ ίσα κομμάτια. Το κάθε κομμάτι το πλάθουμε να γίνει μπαλίτσα και στη συνέχεια το πιέζουμε να γίνει πιτούλα πάχους περίπου 2 εκατοστών.
  • Τα ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσουν.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι και απολαμβάνουμε

Πρόκειται για μια εξαιρετική συνταγή που πραγματικά θα χαρείτε που την δοκιμάσατε. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here