Μετάλλαξη Όμικρον: Κρούσματα και στην Γερμανία – Ο Σταϊνμάιερ ακύρωσε περιοδεία


Η μετάλλαξη Όμικρον διασπείρεται στην Ευρώπη – Πρώτα κρούσματα και στη Γερμανία

Δύο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκαν στη Βαυαρία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου. Οι δύο ασθενείς, που έχουν τεθεί σε απομόνωση, έφτασαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου στις 24 Νοεμβρίου, προτού δηλαδή να χαρακτηριστεί η Νότια Αφρική από τις γερμανικές Αρχές «περιοχή παραλλαγής του ιού».

Λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ ακύρωσε την τριήμερη περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου, λόγω των εξελίξεων με την πανδημία. Ο Σταϊνμάιερ επρόκειτο να ταξιδέψει αύριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ την Τετάρτη θα επισκεπτόταν το Κατάρ.

Η απόφαση της ακύρωσης ελήφθη λόγω των εξελίξεων του τελευταίου 24ωρου, εξήγησε το γραφείο του, αναφερόμενο στην ανάδυση της νέας μετάλλαξης Όμικρον του SARS-CoV-2.

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Κρούσματα σε Βρετανία και Βέλγιο

Υπενθυμίζεται ότι δύο κρούσματα της νέας μετάλλαξης «Όμικρον» του κορoνοϊού εντοπίστηκαν στη Βρετανία νωρίτερα το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Σατζίντ Χαβίντ.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα δύο κρούσματα της νέας μετάλλαξης «Όμικρον» εντοπίστηκαν την Παρασκευή, ένα στο Chelmsford και ένα άλλο στο Nottingham. Και οι δύο περιπτώσεις «συνδέονται», πρόσθεσε ο Χαβίντ, υπογραμμίζοντας ότι και οι δύο ασθενείς βρίσκονται επί του παρόντος σε απομόνωση στο σπίτι.

Την Παρασκευή το Βέλγιο ανακοίνωσε τα δύο πρώτα κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού που εξαπλώνεται γρήγορα στη νότια Αφρική. Ο υπουργός Υγείας του Βελγίου Frank Vandenbroucke ανακοίνωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον βρέθηκε σε έναν μη εμβολιασμένο ταξιδιώτη που εισήλθε στο Βέλγιο και βρέθηκε θετικός στις 22 Νοεμβρίου, όπως έγραψε η εφημερίδα De Morgen.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ