Μετάλλαξη Όμικρον: Ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και των CDC για οκτώ αφρικανικές χώρες


Ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον – Ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και των CDC για οκτώ αφρικανικές χώρες

Ταξιδιωτική οδηγία για οκτώ αφρικανικές χώρες εξέδωσαν απόψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), αφού ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει νωρίτερα νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, λόγω του εντοπισμού της «ανησυχητικής» μετάλλαξης Όμικρον στην περιοχή αυτήν.

Τα CDC αναθεώρησαν τις ταξιδιωτικές συστάσεις τους στο επίπεδο 4, δηλαδή του «πολύ υψηλού» κινδύνου, για τη Νότια Αφρική, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι, το Λεσότο, την Εσουατίνι και την Μποτσουάνα. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προτρέποντας τους Αμερικανούς πολίτες να μην επισκέπτονται την περιοχή αυτή της νότιας Αφρικής.

Μόλις την περασμένη Δευτέρα, τα CDC είχαν θέσει τη Νότια Αφρική στο επίπεδο 1, δηλαδή του «πολύ χαμηλού» κινδύνου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετάλλαξη Όμικρον: Κρούσματα σε Γερμανία και Ιταλία

Ένα κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκε και στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ISS). Νωρίτερα, δύο κρούσματα της νέας παραλλαγής εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Γερμανία. Και τα δύο κρούσματα καταγράφηκαν στο Μόναχο, ενώ τα άτομα που μολύνθηκαν από το νέο στέλεχος, επέστρεψαν από τη Νότια Αφρική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ