Το βαμπίρ της Νέας Ορλεάνης: Ο μυστηριώδης κόμης St.Germain που έπινε αίμα για να παραμείνει νέος


Νέα Ορλεάνη: Το όνομά του ακόμη και σήμερα προκαλεί ανατριχίλα στη Νέα Ορλεάνη, καθώς η μυστηριώδης παρουσία του έχει συνδυαστεί με το θάνατο, το αίμα και την… αθανασία. Ποιος ήταν ο μυστηριώδης κόμης Jacques Saint Germain;

Η Νέα Ορλεάνη θεωρείται από τους λάτρεις του μυστικισμού ως η πόλη της μαγείας. Μαύρη μαγεία, βαμπίρ, αστικοί μύθοι και τέρατα είναι τα συστατικά δίνουν στην πανέμορφη πόλη του Νότου μια θέση σε κάθε ιστορία τρόμου…

Εμβληματικότερη φιγούρα που περπάτησε τα λιθόστρωτα καλντερίμια της πόλης, δεν είναι άλλη από εκείνη του κόμη Jacques Saint Germain, μιας προσωπικότητας που ακόμη και σήμερα αποτελεί το αγαπημένο θέμα συζήτησης των οπαδών των βαμπίρ, καθώς τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν… αποδεικνύουν πως δεν ήταν!

Ποιος ήταν ο μυστηριώδης κόμης;

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αυλή του Γάλλου Βασιλιά Λουδοβίκου του 15ου όπου γοήτευσε την αριστοκρατία εκείνης της εποχής με τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς του ότι ήταν Αλχημιστής και ότι είχε παρασκευάσει το «ελιξίριο της ζωής» που του επέτρεπε να παραμένει ζωντανός εδώ και έξι χιλιάδες χρόνια.

O Κόμης Saint Germain

Κάποιες άλλες φορές, ο παράξενος κόμης ισχυριζόταν ότι ήταν ο γιος του Francis II Rakoczi, πρίγκιπα της Τρανσυλβανίας και ότι γεννήθηκε το 1712, πιθανόν από την Δούκισσα Violante Beatrice της Βαυαρίας ενώ εικάζεται πως τον είχε μεγαλώσει η ισχυρότερη οικογένεια της Ευρώπης, ο οίκος των Μεδίκων. Αυτό εξηγούσε την καλή οικονομική κατάστασή του και την εκλεπτυσμένη μόρφωσή του-ήταν πολύγλωσσος και πολυμαθής. Μάλιστα μιλούσε με έναν ασυνήθιστο τρόπο, ενώ ο Βολταίρος είχε επισημάνει για τον μυστηριώδη κόμη πως «Είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει τα πάντα και δεν πεθαίνει ποτέ». Επίσης, εξηγεί γιατί οι βασιλείς της Ευρώπης τον έκαναν δεκτό στις αυλές τους.

Μαρτυρίες ανθρώπων εκείνου του καιρού που διασώθηκαν σε ημερολόγια, αλληλογραφίες και απομνημονεύματα, συμφωνούν στο ότι αν και παρευρίσκονταν σε πολλά συμπόσια και δεχόταν προσκλήσεις για να δειπνήσει σε πολλά αρχοντικά, ποτέ δεν τον είχε δει κανείς να καταναλώνει ποτό ή φαγητό. Ωστόσο, πότε-πότε έπινε ένα κόκκινο υγρό που έμοιαζε με κρασί. Ύστερα από κάποια χρόνια εγκατέλειψε τη Γαλλική αυλή και μετακόμισε στη Γερμανία όπου υποτίθεται ότι πέθανε. Αναφέρεται δε πως γεννήθηκε το 1710 και πέθανε το 1784. Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι που τον είδαν να εμφανίζεται σε διάφορα μέρη της Ευρώπης πολλά χρόνια μετά το θάνατό του.

Οι αναφορές για τον Germain, τονίζουν πως έπαιζε βιολί, ήταν εκπληκτικός ζωγράφος και μπορούσε να καλλιεργήσει (!) διαμάντια, κάτι που αυτόματα δείχνει πως ήταν πιθανότατα άριστος γνώστης της Αλχημείας, της πανάρχαιας γνώστης που όποιος την κατείχε μπορούσε να κάνει τον μόλυβδο, χρυσό. Κάτι που πιθανότατα να εξηγεί το πόσο πλούσιος ήταν.

Τρόμος στη Νέα Ορλεάνη

Το 1903, ένας εμφανίσιμος και χαρισματικός νεαρός Γάλλος που ονομαζόταν Jacques Saint Germain, ο οποίος ισχυριζόταν ότι ήταν απόγονος του θρυλικού κόμη, έφτασε στη Νέα Ορλεάνη και νοίκιασε ένα όμορφο σπίτι που βρίσκεται ακόμα στη συμβολή των οδών Royal and Ursuline street. Όντας λάτρης της γυναικείας ομορφιάς, ο νεαρός επισκέπτης περιφερόταν στη Γαλλική συνοικία κάθε βράδυ παρέα με μια διαφορετική νεαρή γυναίκα. Όσοι τον γνώρισαν, ανέφεραν πως μιλούσε πάρα πολλές γλώσσες αλλά και για γεγονότα που συνέβησαν εκατοντάδες χρόνια πριν. Δε, κανείς δεν τον είχε δει έξω να κάνει βόλτες ή να τρώει στα πάρτι που έδινε το παρών.

Οι βόλτες του τερματίστηκαν απότομα όταν κατά τη διάρκεια μιας κρύας νύχτας του Δεκεμβρίου ακούστηκε η διαπεραστική κραυγή μιας γυναίκας η οποία έμοιαζε να ξεπηδάει μέσα από το σπίτι του.

Αμέσως μετά, μια νεαρή κοπέλα πήδηξε έντρομη από το δεύτερο όροφο του σπιτιού και κατέληξε στο πεζοδρόμιο. Οι περαστικοί που έτρεξαν να τη βοηθήσουν την άκουσαν να λέει ότι ο Saint Germain της είχε επιτεθεί και ότι τη δάγκωσε στο λαιμό και γι’ αυτό εκείνη πήδηξε απ’ το παράθυρο, για να γλυτώσει τη ζωή της. Το ίδιο βράδυ πέθανε στο Charity Hospital της Νέας Ορλεάνης. Μέχρι να εισβάλει η αστυνομία της Νέας Ορλεάνης στο σπίτι του Saint Germain, εκείνος είχε εξαφανιστεί. Ωστόσο, αυτά που βρήκαν στο εσωτερικό του ήταν τρομακτικά.

Η μυρωδιά του θανάτου γέμιζε τα δωμάτια και μεγάλες κηλίδες από αίμα είχαν μείνει στα ξύλινα πατώματα και τους τοίχους. Επιπρόσθετα, η αστυνομία ανακάλυψε πολλά μπουκάλια που ήταν γεμάτα με ανθρώπινο αίμα. Το σπίτι χαρακτηρίστηκε ως τόπος εγκλήματος και σφραγίστηκε ερμητικά.

Το σπίτι του Saint Germain

Από εκείνη τη νύχτα κανείς δεν έχει τολμήσει να το παραβιάσει. Αποτελεί ακόμα ατομική ιδιοκτησία με άγνωστο κάτοχο. Οι φόροι ακίνητης περιουσίας πληρώνονται εγκαίρως αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες του. Κι όμως, τα μόνα φράγματα ανάμεσα στο ακριβό εκείνο σπίτι και στον έξω κόσμο είναι οι αμπαρωμένες μπαλκονόπορτες και μια μικρή κλειδαριά στην εξώπορτα. Αλλόκοτοι ψίθυροι που αναφέρονται σε περιστασιακές εμφανίσεις του Jacques Saint Germain κυκλοφορούν ακόμα στην πόλη και πολλοί λένε ότι τον έχουν δει να κυκλοφορεί τα βράδια στη Γαλλική συνοικία.

Μύθος ή πραγματικότητα; Κανείς δεν θα μάθει ποτέ, ωστόσο ακόμη και το History Channel είχε ασχοληθεί με την μυστηριώδη φυσιογνωμία του αιμοδιψή Κόμη, μιας προσωπικότητας που ακόμη και σήμερα η Νέα Ορλεάνη, φοβάται…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ