Τις επόμενες κινήσεις του Μαξίμου με φόντο τη μετάλλαξη «Όμικρον» περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ


Τον τρόπο που θα κινηθεί από εδώ και εμπρός η κυβέρνηση παρακολουθούν από τη Κουμουνδούρου, καθώς τα μηνύματα που έρχονται από το μέτωπο της πανδημίας -λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τους και τους κινδύνους που ενδεχομένως να προκύψουν από τη μετάλλαξη «Όμικρον» κάθε άλλο παρά περιθώρια για αισιοδοξία αφήνουν.

Υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως ο τρόπος με τον οποίο κινείται η κυβέρνηση, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ένα νέο λοκ ντάουν. Μάλιστα, σημειώνουν ότι μία τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη θα έχει πολλαπλές επιπτώσεις στην δοκιμαζόμενη κοινωνία, γι αυτό και επιμένουν να ζητούν την εδώ και τώρα λήψη μέτρων για την ανάσχεση του κορονοϊού.

Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί πρώτο πολιτικό «θύμα» της νέας μετάλλαξης που έφτασε στην Ευρώπη από την Αφρική. Οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν τη κίνηση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσχηματική. «Θα μπορούσαν να κάνουν το Συνέδριο τους μέσα στους σταθμούς του μετρό ή στα λεωφορεία, εκεί που προσπαθούν να μας πείσουν εδώ και ενάμισι χρόνο ότι ο ιός δεν κολλάει», σχολίασε με σαφή διάθεση ειρωνείας πρόσωπο από το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού, στο Newsbomb.gr.

Όμως, όσο προσχηματική και να είναι κατά τη γνώμη τους η εν λόγω απόφαση, δεν μπορούν να την πάρουν αψήφιστα, καθώς, όπως επισημαίνουν, ενδεχομένως και να αποτελεί μία εικόνα από τα προσεχώς, δηλαδή από ένα νέο «κλείδωμα» της χώρας. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει σε καμία περίπτωση να οδηγηθεί σε ένα νέο λοκ ντάουν.

Όμως, θεωρούν ότι πολύ δύσκολα θα το αποφύγουν εξαιτίας των επιλογών τους, οι οποίες και όπως τονίζουν, ευθύνονται και για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που λαμβάνει η πανδημία, αλλά και για τον δυσανάλογα μεγάλο -σε σχέση με την υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη- αριθμό των νεκρών. Μάλιστα, σκοπεύουν σε καθημερινή βάση να θέτουν το ερώτημα προς τον αρμόδιο υπουργό για το αν και πόσοι συμπολίτες μας που χρήζουν θεραπείας σε ΜΕΘ, βρίσκονται εκτός.

Την ίδια στιγμή, εκτιμούν ότι η τροπή που έχει λάβει η πανδημία, είναι πιθανό να επηρεάσει και τον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, κάτι που βέβαια δύσκολα θα ανατρέψει τον τρόπο που θα κινηθούν οι ίδιοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα, θα συνεχίσει να δουλεύει με αιχμή τις περιοδείες που ναι μεν πραγματοποιούνται ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος, ωστόσο έχουν έντονο προεκλογικό «άρωμα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ