Πειραματική Τσίχλα: Μπορεί να μειώσει την εξάπλωση του κορωνοϊού


Πειραματική Τσίχλα: Μια νέα πειραματική τσίχλα θα μπορούσε να μειώσει την ποσότητα των σωματιδίων του κορωνοϊού στο σάλιο και να βοηθήσει στην επιβράδυνση της μετάδοσης, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Molecular Therapy. Το κόμμι περιέχει μια πρωτεΐνη που «παγιδεύει» τα σωματίδια του ιού και θα μπορούσε να περιορίσει την εξάπλωση σταγονιδίων που είναι φορτωμένα με ιούς όταν τα μολυσμένα άτομα μιλούν, αναπνέουν ή βήχουν.

«Το μάσημα τσίχλας με πρωτεΐνες που παγιδεύουν ιούς προσφέρει μια γενική οικονομικά προσιτή στρατηγική για την προστασία των ασθενών από τις περισσότερες στοματικές επαναμολύνσεις από ιούς μέσω της μείωσης του όγκου ή της ελαχιστοποίησης της μετάδοσης σε άλλους», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια δοκίμασαν την τσίχλα σε δοκιμαστικούς σωλήνες χρησιμοποιώντας δείγματα σάλιου και επιχρίσματος από νοσηλευόμενους ασθενείς με επιβεβαιωμένη COVID-19.

Το κόμμι περιέχει αντίγραφα της πρωτεΐνης ACE2 στις κυτταρικές επιφάνειες, η οποία είναι η πρωτεΐνη «ακίδα» που χρησιμοποιεί ο κορωνοϊός για να σπάσει στα κύτταρα και να τα μολύνει. Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων σε δοκιμαστικούς σωλήνες, τα σωματίδια του ιού προσκολλήθηκαν στους υποδοχείς ACE2 στο κόμμι.

Το ιικό φορτίο στα δείγματα μειώθηκε κατά περισσότερο από 95%, είπαν οι ερευνητές. Η τσίχλα έχει αίσθηση και γεύση όπως η συμβατική τσίχλα και μπορεί να αποθηκευτεί για χρόνια σε κανονικές θερμοκρασίες, σύμφωνα με το Reuters.

Το μάσημα της τσίχλας δεν βλάπτει τα μόρια της πρωτεΐνης ACE2, είπαν οι ερευνητές. Η χρήση τσίχλας για τη μείωση του ιικού φορτίου στο σάλιο θα ενίσχυε τις παγκόσμιες προσπάθειες εμβολιασμού και θα μπορούσε να είναι χρήσιμη σε χώρες όπου τα εμβόλια δεν είναι ευρέως διαθέσιμα ή οικονομικά προσιτά, είπαν οι ερευνητές. Το κόμμι είναι κατασκευασμένο από φυτικό υλικό κλινικής ποιότητας και αναπτύχθηκε για να πληροί τις απαιτήσεις του FDA, είπαν.

Το κόμμι δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για χρήση, αλλά οι ερευνητές στις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να το δοκιμάζουν.

Πηγές Μοριακή Θεραπεία: “Αποδιοργάνωση του SARS-CoV-2 στο σάλιο χρησιμοποιώντας το μετατρεπτικό ένζυμο 2 της αγγειοτενσίνης στην τσίχλα για τη μείωση της μετάδοσης του στοματικού ιού και της μόλυνσης.” Reuters: «Η πειραματική τσίχλα μπορεί να μειώσει την εξάπλωση του ιού».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ