Απώλειες στις ασιατικές αγορές εν μέσω ανησυχίας για την μετάλλαξη Όμικρον


Με πτώση 1,63% στις 28.283 μονάδες έκλεισε σήμερα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei εν μέσω συνεχόμενων ανησυχιών για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι φόβοι για νέο κύμα εξάπλωσης οδήγησαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας σε φυγή κεφαλαίων από τις αγορές και ειδικά από πετρέλαιο, κρυπτονομίσματα και μετοχές. Η εβδομάδα αυτή τώρα είναι σημαντική ώστε να υπάρξει ένδειξη για το πώς τείνει να διαμορφωθεί η τάση και εάν οι αναταράξεις θα συνεχιστούν. Αυτό μπορεί να συμβεί όσο θα πληθαίνουν τα νέα κρούσματα της Όμικρον, τα οποία έχουν κάνει την εμφάνισή τους ήδη και στην Ευρώπη.

Οι ανησυχίες για τη νέα μετάλλαξη της πανδημίας έχουν προκαλέσει φυγή από τις χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και τη νομισματική πολιτική.

Μέχρι τώρα, με τις οικονομίες να προσπαθούν να βγουν από την πανδημία, οι επενδυτές έριχναν συνέχεια κεφάλαια σε στοιχεία ενεργητικού υψηλότερου κινδύνου, όπως είναι οι μετοχές και τα κρυπτονομίσματα πυροδοτώντας παγκόσμιο ράλι φέτος.

Σύμφωνα με την Bank of America, οι εισροές σε μετοχικά κεφάλαια ανέρχονται σε 893 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής το 2021 και ως τώρα αναμενόταν να καταγραφεί ρεκόρ τέτοιων εισροών για όλο το έτος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ