Γυναικοκτονία Θεσσαλονίκη: Ένα ακόμη έγκλημα χτες το βράδυ ανεβάζει τον απολογισμό αίματος για το 2021


Λίγες ημέρες μόλις μετά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών μία ακόμη γυναικοκτονία έρχεται να σοκάρει το Πανελλήνιο. Αυτή τη φορά, δράστης είναι ο σύζυγός της. Ένας 49χρονος ομογενής από την Αρμενία παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, ομολογώντας πως δολοφόνησε την 48χρονη σύζυγό του. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή έχοντας τραυματιστεί με αιχμηρό αντικείμενο, στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού της. Ο κατάλογος των δολοφονιών δεν έχει τέλος, μιας και αυτή πρόκειται για την 14η γυναικοκτονία που διαπράττεται το 2021. Κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά τα εγκλήματα είναι το φύλο του θύματος, καθώς αυτό φαίνεται να πυροδοτεί την κάθε δολοφονία εξ αρχής.

Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Ο δράστης παραδόθηκε γύρω στις 21:30 στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, λίγες στιγμές αφού είχε διαπράξει το στυγερό έγκλημα κατά της συζύγου του. Οι αστυνομικοί σοκαρισμένοι μετέβησαν στο σπίτι που τους υπέδειξε ο δράστης, βρίσκοντας εκεί το άψυχο κορμί της 48χρονης γυναίκας. Το ζευγάρι έχει έναν γιο 20 χρονών, ο οποίος δεν διαμένει στην ίδια οικία. Ο δράστης κρατείται, ενώ σήμερα το πρωί θα περάσει αυτόφωρο από την Εισαγγελία για να δρομολογηθεί η επιβολή της ποινής.

Οι γυναικοκτονίες και στην χώρα μας έχουν λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας, καθώς σχεδόν ανά μήνα πλέον παρατηρείται ένα παρόμοιο σκηνικό δολοφονίας. Ο σύζυγος, ο σύντροφος, ο πρώην μιας γυναίκας δεν καταφέρνει να διαχειριστεί την σχέση τους ή έναν ενδεχόμενο χωρισμό και καταφεύγει στην ανείπωτη βία, σκοτώνοντας. Εγκλήματα που στο παρελθόν εσφαλμένα χαρακτηρίζονταν ως εγκλήματα πάθους, ενώ δεν είναι άλλο από στυγνές δολοφονίες με θύματα γυναίκες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ