Εισαγγελική έρευνα για «εφόδους» σε νοσοκομεία προκειμένου να αποτρέψουν διασωληνώσεις


Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας το αν έχουν διαπραχθεί οι αξιόποινες πράξεις της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και βίας κατά υπαλλήλων

Στην διενέργεια προκαταρτικής έρευνας προχωρά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, που κάνει λόγο για εφόδους ατόμων σε νοσοκομεία προκειμένου να αποτρέψουν διασωληνώσεις.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Ιωακείμ Κασωτάκης, θα διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και βίας κατά υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, γιατροί και νοσηλευτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καταγγέλλουν εφόδους οργανωμένων ομάδων μη εμβολιασμένων μέσα στα νοσοκομεία που προσπαθούν να αποτρέψουν διασωληνώσεις ασθενών. Μάλιστα, φέρεται να έχει καταγγελθεί μέχρι και περίπτωση που γιος αρνείτο την ταφή της μητέρας του, γιατί δεν πίστευε ότι έφυγε χτυπημένη από τον κορονοϊό με αποτέλεσμα να χρειαστεί εισαγγελική εντολή για την ταφή.

«Πρόκειται για οργανωμένες ομάδες αντιδιασωληνωτών. Έχουμε επισημάνει το θέμα στο υπουργείο Υγείας και δυστυχώς μας έχουν αγνοήσει. Όλους αυτούς τους μήνες υπάρχει κλιμάκωση του φαινομένου, καθώς έχουν γίνει εισβολές σε αρκετά νοσοκομεία. Τις περισσότερες φορές μάλιστα αυτά τα περιστατικά δεν γίνονται γνωστά ούτε στις νοσοκομειακές διοικήσεις», ανέφερε στην εφημερίδα, ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ