Ραγάδες: Μειώστε το μέγεθος και απαλύνετε το χρώμα των ραγάδων σας φυσικά;

Οι ραγάδες είναι μία πάθηση του δέρματος, η οποία αφορά και γυναίκες και άντρες. Mέχρι σχετικά πρόσφατα, υπήρχε η πεποίθηση ότι οι ραγάδες αφορούν μόνο τις γυναίκες. Ωστόσο, υπάρχουν και πάρα πολλοί άντρες που υποφέρουν από ραγάδες στο δέρμα τους. Eίναι μία πάθηση η οποία μπορεί να μας ρίξει την αυτοπεποίθηση σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ανάλογα με τη σοβαρότητα τους, μπορεί να είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο να τις εξαφανίσουμε. Οι κοκκινωπές ραγάδες, είναι συνήθως αυτές που δημιουργήθηκαν πιο πρόσφατα και είναι συνήθως σχετικά εύκολο, είτε να μειώσουμε την εμφάνισή τους, είτε να τις εξαφανίσουμε εντελώς. Οι λεύκες ή καφετιές ραγάδες είναι πιο δύσκολο να εξαλειφθούν, καθώς είναι παλαιότερες και συνήθως είναι αυτές που θα μείνουν στο δέρμα μας.

Αυτό που μπορούμε βέβαια να κάνουμε είναι να μειώσουμε κάπως το μέγεθός τους. Οι ραγάδες εμφανίζονται συνήθως λόγω διακύμανσης του σωματικού μας βάρους. Όταν δηλαδή είτε πάρουμε είτε χάσουμε κιλά απότομα. Αυτό συμβαίνει συνήθως, είτε στην αρχή της εφηβείας, που το σώμα αλλάζει σε μεγάλο βαθμό και τεντώνεται αρκετά, είτε στην εγκυμοσύνη, πού το δέρμα γύρω από την περιοχή της κοιλιάς ειδικά, τεντώνεται πάρα πολύ και χάνει την ελαστικότητά του, ή γενικώς σε άλλες καταστάσεις στη ζωή μας οι οποίες προκαλούν μεγάλη αυξομείωση του βάρους μας. Ας δούμε όμως μερικούς τρόπους που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε φυσικά τις ραγάδες, σημειώνοντας όμως πως κανένας
άνθρωπος δεν θα έπρεπε να αισθάνεται αμήχανα μπροστά σε άλλο κόσμο εξαιτίας κάποιου χαρακτηριστικού που υπάρχει στο σώμα του.

  • Κόκκινα σταφύλια: Τα κόκκινα σταφύλια, τα οποία έχουν πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μπορούν να βοηθήσουν με τη βελτίωση των ελαφρών ραγάδων. Για να φτιάξουμε μία κρέμα με κόκκινα σταφύλια, θα χρειαστούμε περίπου 12 ρώγες σταφύλι και 200 γραμμάρια γιαούρτι με πέτσα. Θα λιώσουμε τα σταφύλια όπως είναι, θα προσθέσουμε το γιαούρτι και θα ανακατέψουμε καλά. Έπειτα, θα απλώσουμε την κρέμα αυτή στις ραγάδες και θα το αφήσουμε για μισή ώρα. Έπειτα θα ξεπλυθούμε και είμαστε έτοιμοι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα.
  • Λεμόνι και λάδι: Σε περίπτωση που δεν το έχετε παρατηρήσει, στις περισσότερες συνταγές ομορφιάς υπάρχει το λεμόνι και το λάδι. Αυτό γιατί έχουνε εξαιρετικές ιδιότητες, που βοηθούν το
    δέρμα μας. Σε αυτή την περίπτωση, θα στύψουμε ένα λεμόνι, θα το απλώσουμε κάνοντας μασάζ επάνω στις ραγάδες μας θα συνεχίσουμε να κάνουμε μασάζ με το χυμό του λεμονιού για 10 με 15 λεπτά. Στη συνέχεια, θα το αφήσουμε να στεγνώσει για 10 λεπτά ακόμα. Μετά θα πάρουμε περίπου μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και θα κάνουμε μασάζ και πάλι στην ίδια περιοχή μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.

Και οι δύο αυτές συνταγές είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές απέναντι στις ραγάδες. Αλλά και πάλι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι φυσικές συνταγές με φυσικά προϊόντα. Αυτό που σημαίνει ότι θέλουν χρόνο, για να μας φέρουν αποτελέσματα. Κάντε λοιπόν υπομονή και το πιο σημαντικό από όλα, αγαπήστε το σώμα σας με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του. Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here