Μάριος Θεμιστοκλέους: Ξεπεράσαμε τους 14 εκατομμ 350 χιλιάδες εμβολιασμούς


Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα (29/11), ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ξεπεράσαμε τους 14 εκατομμ 350 χιλιάδες εμβολιασμούς. Πάνω από 7 εκαμμ πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση. Περισσότεροι από 6 εκατομμ 606 χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό το 74,6% του ενήλικου πληθυσμού έναντι 77% του ενήλικου πληθυσμού στην ΕΕ. Η Ελλάδα είναι στην 2η θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών και στην 17 θέση στους εμβολιασμούς.

40% των δικαιούχων αναμνηστικής δόσης έχουν εμβολιαστεί, ενώ 25,4% έχουν προγραμματίσει τρίτη δόση. Έτσι συνολικά το 65% των δικαιούχων της τρίτης δόσης έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού.

Από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά το εμβόλιο, το νωρίτερο, θα παραληφθεί στη χώρα μας το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ