Μαγειρική σόδα στο πρόσωπο: Μπορώ να χρησιμοποιήσω μαγειρική σόδα για πλύση προσώπου;

Τον τελευταίο καιρό, η μαγειρική σόδα φημίζεται ως καλή εναλλακτική και πράσινη λύση καθαρισμού και φυσικής ομορφιάς. Και ενώ είναι αλήθεια ότι η μαγειρική σόδα είναι εξαιρετική για να κάνει τη μπανιέρα σας να αστράφτει και να εξουδετερώνει την ανεπιθύμητη μυρωδιά του σώματος, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλή ιδέα να αρχίσετε να την τρίβετε στο πρόσωπό σας με αυτή. Να γιατί.

Γιατί δεν συνίσταται να χρησιμοποιείται μαγειρική σόδα για να πλένετε το πρόσωπό σας

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να βάζετε μαγειρική σόδα στο πρόσωπό σας. Συμπεριλαμβανομένων:

  • Πολύ βασική

Η μαγειρική σόδα, ή διττανθρακικό νάτριο, χρησιμοποιείται πιο συχνά για την ανακούφιση της καούρας επειδή είναι μια βασική χημική ουσία που βοηθά στην εξουδετέρωση του οξέος. Αυτό μπορεί να συμβεί και στο δέρμα. Ενώ οι δερματολόγοι μερικές φορές χρησιμοποιούν μαγειρική σόδα σε χημικό πίλινγκ στο ιατρείο τους, είναι γενικά πολύ βασική, όταν χρησιμοποιείται για το πλύσιμο του προσώπου, ειδικά αν χρησιμοποιείται συχνά.

Το υγιές δέρμα είναι ελαφρώς όξινο. Αυτός ο όξινος μανδύας βοηθά στη δημιουργία ενός προστατευτικού φραγμού και είναι σημαντικός για τη συνολική υγεία του δέρματος. Το πλύσιμο με μαγειρική σόδα μπορεί να αφαιρέσει το προστατευτικό φράγμα λιπαρότητας του δέρματος, να αλλάξει το pH του και να διαταράξει τα φυσικά βακτήρια στην επιφάνεια που βοηθούν στην πρόληψη της μόλυνσης και της ακμής. Αυτό μπορεί να αφήσει το δέρμα σας επιρρεπές σε μολύνσεις και εξάρσεις.

  • Ευαισθησία

Αν και γενικά δεν είναι επιβλαβής, η μαγειρική σόδα μπορεί να ερεθίσει το δέρμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι είναι ευαίσθητοι στη μαγειρική σόδα μέχρι να αρχίσουν να την εφαρμόζουν απευθείας στο δέρμα τους. Είναι γνωστό ότι προκαλεί εξανθήματα στη μασχάλη, ερυθρότητα και κάψιμο σε μερικούς ανθρώπους όταν χρησιμοποιείται σε σπιτικά ή φυσικά αποσμητικά. Σε αυτή την περίπτωση, αποφύγετε την μαγειρική σόδα και χρησιμοποιήστε μια ενυδατική λοσιόν χωρίς άρωμα μέχρι να εξαφανιστεί ο ερεθισμός.

  • Υπερβολικά απολεπιστική

Η σωστή απολέπιση μπορεί να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος και να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται καλύτερο, αλλά είναι επίσης πολύ εύκολο να το παρακάνετε. Η υπερβολική απολέπιση μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, ξεσπάσματα, κάψιμο και ξηρό δέρμα. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά να δίνετε στο δέρμα σας αρκετό χρόνο μεταξύ των θεραπειών απολέπισης για να αποφύγετε τον ερεθισμό ή να τον αποφύγετε εντελώς εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

Όπως ένα απολεπιστικό με αλάτι ή ζάχαρη, η μαγειρική σόδα λειτουργεί ως φυσικό απολεπιστικό όταν γίνεται πάστα ή δεν διαλύεται πλήρως στο νερό. Η απολέπιση μπορεί να είναι χρήσιμη, αλλά η απολέπιση μέρα και νύχτα, δεν συνιστάται.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here