«Ψευτογιατρός»: Με καταθέσεις συγγενών θυμάτων συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη


Με καταθέσεις συγγενών θυμάτων του «ψευτογιατρού» συνεχίζεται σήμερα η δίκη στο Μικτό Οκρωτό Δικαστήριο της Αθήνας

Απόντος του βασικού κατηγορουμένου της υπόθεσης, γνωστού ως Dr Kontos, ο οποίος κατηγορείται για τους θανάτους 12 καρκινοπαθών και για απόπειρα ανθρωποκτονίας 14 ακόμη ασθενών, συνεχίζεται σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η ακροαματική διαδικασία έχει ξεκινήσει κανονικά, παρά το αίτημα διακοπής της δίκης προκειμένου να είναι «παρών» ο 48χρονος κατηγορούμενος, που νοσεί από κορονοϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Στην προηγούμενη συνεδρίαση το κλίμα ήταν φορτισμένο από το πρώτο λεπτό, όταν στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο γιος ενός καρκινοπαθή, που ακολούθησε τις οδηγίες του «ψευτογιατρού», όταν τον σύστησε φιλικό πρόσωπο ως ειδικό για τον καρκίνο.

Ωστόσο, μόλις ο πατέρας του άρχισε να χειροτερεύει με γοργούς ρυθμούς, ο ίδιος αναζήτησε τον «ψευτογιατρό», που τον υποδέχθηκε σε ένα νοσοκομείο πίσω από το Χίλτον και εμφανίστηκε με ποδιά γιατρού. «Μου έδωσε ένα χάπι να το πάω στον πατέρα μου κι ένα μέλι από το Άγιο Όρος. Η κατάσταση χειροτέρευε συνεχώς. Από τα μέσα Ιουλίου ο πατέρας μου χρειάστηκε συσκευή οξυγόνου. Εμείς είχαμε διακόψει τις θεραπείες στο νοσοκομείο γιατί είχαμε πλέον γιατρό τον Κόντο» ανέφερε και συμπλήρωσε ξεσπώντας σε κλάματα: «κάναμε ότι κάναμε για να βοηθήσουμε τον πατέρα μας».

Τη σκυτάλη πήρε η μητέρα του 16χρονου Θεοδόση που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο και μετά τις θεραπείες του «ψευτογιατρού» έπεσε σε κώμα και πέθανε. Η μάρτυρας, που σε προηγούμενο στάδιο της ασθένειας είχε χειρουργήσει το παιδί της στη Γερμανία και τη Γαλλία, κατέθεσε πως ο 48χρονος την έπεισε πως το παιδί της που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο θα είχε πλήρη ίαση. Σε υποτροπή της ασθένειας του και προκειμένου να αποφύγει νέο χειρουργείο στο εξωτερικό εμπιστεύτηκε τον «φημισμένο» ογκολόγο.

«Ξεκινάμε τη θεραπεία μας λέει. Θα διαλύσει τα πάντα. Μη πάτε στη Γερμανία θα σας δώσουν παιδί παράλυτο. Η θεραπεία πρέπει να αρχίσει τώρα. Κάνουμε μαγνητική και δείχνει ακόμα μεγαλύτερη υποτροπή. Αποφασίσαμε να πάρουμε τα φάρμακα που υπόσχονταν την πλήρη ίαση» εξήγησε η μάρτυρας και ξεσπώντας σε λυγμούς είπε στο δικαστήριο «δεν καταλάβαινα τι γίνεται, ποια η αλήθεια και ποια ψέματα, μου σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε, εμπιστεύτηκα τη ζωή του παιδιού μου σε ένα δολοφόνο, πώς το άφησα; Μπορούσαμε να πάμε στην Ελβετία, αλλά δε πίστεψα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν καλά».

Η γυναίκα περιέγραψε μεταξύ άλλων πως κατά τη διάρκεια μια μαγνητικής εξέτασης, ο 48χρονος τη διαβεβαίωσε πως ήταν όλα καθαρά. «Μου έκανε νόημα από τη τζαμαρία το σήμα της νίκης. Δεν έχει τίποτα λέει, καθαρή η μαγνητική. Είναι παρενέργειες των φαρμάκων οι εμετοί και το αδυνάτισμα. Μέχρι το Πάσχα δεν θα έχει τίποτα μου λέει. Και του κάνει ένεση αρτεμισίνης. Έρχεται η γνωμάτευση αλλά βλέπω ένα σωρό πράγματα. Διαβάζω διαστάσεις, αιμορραγία. Εκείνος παρουσιάζει όλα τα όρια πλασματικά και εξηγεί τις αιμορραγίες. Το παιδί σε δέκα μέρες πέφτει σε κώμα. Τις προηγούμενες ημέρες έκανε εμετούς, πυρετό και μου έλεγε ο γιατρός ήταν γαστρεντερίτιδα. Το παιδί έλεγε “συγγνώμη” που δεν μπορούσε να ακολουθήσει την θεραπεία».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ