Θάνατος 8χρονης στο Κερατσίνι: «Ποιος είναι ο αυτουργός και ποιος ο συνεργός» – Τα ερωτήματα-φωτιά


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η οικογένειας της 8χρονης ζητώντας να αποσαφηνιστεί πλήρως ο ρόλος οποιουδήποτε βρισκόταν στο εργοστάσιο στο Κερατσίνι την ώρα της τραγωδίας

Με ποιον μίλησαν οι υπάλληλοι του εργοστασίου κατά τη διάρκεια και μετά τον εγκλωβισμό της 8χρονης;

Τι ώρα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ;

Γιατί δεν λειτουργούσε το φωτοκύτταρο της συρόμενης πόρτας;

Γιατί οι υπάλληλοι δεν πάτησαν γρήγορα το κουμπί ώστε να ανοίξει η πόρτα;

Γιατί εφόσον υπήρχαν αμάξια στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ουδείς υπάλληλος δεν μετέφερε την ανήλικη στο νοσοκομείο;

Γιατί κάποιος δεν άπλωσε το χέρι του προκειμένου να διαπιστώσει εάν το κοριτσάκι είχε παλμό;

Γιατί κάποιοι υπάλληλοι περνούσαν δίπλα από την ανήλικη αδιαφορώντας για την κατάστασή της, λες και πήγαιναν βόλτα;

Γιατί ενώ κάποιοι υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι έφυγαν από το εργοστάσιο κατά τη διάρκεια της τραγωδίας, δεν φαίνονται να αποχωρούν από τα σχετικά βίντεο;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα – φωτιά που εξακολουθούν να βασανίζουν την οικογένεια της 8χρονης που έχασε τη ζωή της στο εργοστάσιο στο Κερατσίνι.

Όπως πληροφορείται το Newsbomb.gr, η οικογένεια της μικρής, μέσω του συνηγόρου της Γιάννη Μπαρκαγιάννη, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου ζητώντας να αποσαφηνιστεί πλήρως ο ρόλος οποιουδήποτε βρισκόταν στο εργοστάσιο την ώρα που έγινε το τραγικό γεγονός.

Παράλληλα, οι οικογένεια κατέθεσε αίτημα στην Εισαγγελία για άρση του βιντεοληπτικού υλικού των τελευταία δέκα ημερών από τις κάμερες που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του εργοστασίου προκειμένου να διαπιστώσει εάν οι επικεφαλής της επιχείρησης είχαν δώσει εντολή για την απενεργοποίηση του φωτοκύτταρου της συρόμενης πόρτας. Και αυτό γιατί η οικογένεια της ανήλικης θεωρεί πως η 8χρονη γνώριζε ότι υπήρχε φωτοκύτταρο στην πόρτα και πήγαινε εκεί για να παίξει, όπως και άλλα παιδιά, αλλά, για κάποιο λόγο, αυτό σταμάτησε να λειτουργεί.

Επιπλέον, ο συνήγορος της οικογένειας κ. Μπαρκαγιάννης έκανε αίτημα στην εισαγγελία με το οποίο ζητά την άρση βιντεοληπτικού υλικού από το εσωτερικό των εγκαταστάσεων του εργοστασίου καθώς θεωρεί ότι την ημέρα που εκτυλίχθηκε η τραγωδία κάποιοι εργαζόμενοι κρύφτηκαν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και έμειναν άπραγοι όση ώρα η αστυνομία προσπαθούσε να απεγκλωβίσει την ανήλικη.

Τέλος η οικογένεια ζητά και την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος μίλησε με ποιον. Να διαπιστωθεί δηλαδή τι αναφέρθηκε μεταξύ του ιδιοκτήτη του εργοστασίου και των υπαλλήλων που βρίσκονταν στην επιχείρηση εκείνο το απόγευμα, όσο εκτυλισσόταν η τραγωδία.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Γιάννη Μπαρκαγιάννη, ο οποίος έκανε λόγο για σημαντικά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα και πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

«Καταθέσαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και παράλληλα με αυτή καταθέσαμε και άλλα αιτήματα όπως άρση βιντεοληπτικού υλικού από το εσωτερικό και το εξωτερικό του εργοστασίου και άρση τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να προκύψει ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι. Ποιος είναι δηλαδή ο συνεργός ο αυτουργός και ο ηθικός αυτουργός. Αν τα αιτήματά μας γίνουν δεκτά τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρκαγιάννης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ