Μετάλλαξη Όμικρον: Aύξηση 330% στις νοσηλείες στην επαρχία της Νότιας Αφρικής όπου εντοπίστηκε


Οι εισαγωγές στην επαρχία Γκαουτένγκ της Νότιας Αφρικής που περιλαμβάνει το Γιοχάνεσμπουργκ την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, αυξήθηκαν κατά 330% τις τελευταίες δύο εβδομάδες λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

Το Γκαουτένγκ, η πολυπληθέστερη επαρχία του έθνους είναι η περιοχή όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά η παραλλαγή Όμικρον που έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό.

Το Γκάουτενγκ κατέγραψε 580 νοσηλείες λόγω του ιού αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία – αύξηση 330% από 135 που ήταν πριν από δύο εβδομάδες.

Δώδεκα εκατομμύρια κάτοικοι, λίγο λιγότεροι δηλαδή από το 40 % του συνολικού πληθυσμού της επαρχίας έχουν λάβει τουλάχιστον ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 – το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό από τις 9 επαρχίες της χώρας

Την περασμένη εβδομάδα, η νέα παραλλαγή Όμικρον εντοπίστηκε σε 77 κρούσματα στην περιοχή και πολλοί φοβούνται ότι είναι το πιο μολυσματικό στέλεχος του ιού μέχρι τώρα και ότι θα μπορούσε να μειώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων που εμφανίζει στην πρωτείνη ακίδα.

Ενώ οι Νοτιοαφρικανοί υγειονομικοί υπάλληλοι ανέφεραν ότι τα κρούσματα της παραλλαγής είναι συχνά ήπια, η αύξηση των νοσηλειών στην επαρχία φαίνεται να υπονοεί το αντίθετο.

Το Γκαουτένγκ είναι η μεγαλύτερη επαρχία της χώρας σε πληθυσμό και μετά από μια έκρηξη κορονοϊού πριν από περίπου τρεις μήνες, η κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες είχε αρχίσει να βελτιώνεται σημαντικά.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 7 Νοεμβρίου, εντοπίστηκαν 120 νοσηλείες που σχετίζονται με την Covid-19. Την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε σε 276, πριν εκτιναχθεί σε 580 την περασμένη εβδομάδα.

Τα συμπτώματα

«Τα συμπτώματά τους ήταν τόσο διαφορετικά και τόσο ήπια από αυτά που είχα αντιμετωπίσει στο παρελθόν», είπε η Δρ Angelique Coetzee, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ένωσης, στην Telegraph. «Παρουσιάζουν ήπια ασθένεια με συμπτώματα μυαλγίας και κούραση για μια ή δύο μέρες».

«Μέχρι στιγμής, έχουμε εντοπίσει ότι όσοι έχουν μολυνθεί δεν υφίστανται απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Μπορεί να έχουν έναν ελαφρύ βήχα. Δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα. Από αυτούς που έχουν μολυνθεί, κάποιοι νοσηλεύονται επί του παρόντος στο σπίτι».

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι αρκετά από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν από αξιωματούχους υγείας την περασμένη εβδομάδα ήταν μεταξύ εμβολιασμένων ατόμων – προκαλώντας συναγερμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ