Πρωθυπουργός νέα μέτρα ανεμβολίαστοι: Μέτρα ενόψει εορτών ανακοινώνει σε λίγο ο πρωθυπουργός


Σε ανακοινώσεις για νέα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών θα προβεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από το υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που θα συζητηθούν θα αφορούν κατά βάση τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός, στην εισαγωγική του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο, θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Όμικρον και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκονται τρία νέα πιθανά μέτρα.

Πρώτον, η αύξηση των υποχρεωτικών rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους από δύο σε τρία την εβδομάδα.

Δεύτερον, η διανομή δωρεάν self test για όλο τον πληθυσμό ενόψει εορτών και συγκεντρώσεων

Τρίτον, νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους.

Ο στόχος του Μαξίμου είναι διττός. Από την μία η πιστή τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και από την άλλη η αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών που είναι το σημαντικότερο όπλο απέναντι στην πανδημία. Το κλίμα μετά την τελευταία έξαρση της νόσο και τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στους ανεμβολίαστους, δείχνει να αλλάζει. Τα ραντεβού τόσο για την πρώτη όσο και την τρίτη δόση αυξάνονται συνεχώς, όπως και για την επικίνδυνη ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και άνω.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ