Σεξ απόλαυση: Σημάδια ότι ο σύντροφός σας δεν απολαμβάνει το σεξ

Εάν είστε σε μια μακροχρόνια σχέση, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η σεξουαλική σας ζωή έχει αρχίσει να μειώνεται και να φθίνει. Πιθανότατα περάσατε από μια περίοδο όπου κάνατε σεξ συνέχεια, ακολουθούμενη από μια πολύ συνηθισμένη περίοδο όπου είχατε λιγότερο σεξ στη σχέση σας, καθώς και περιόδους χωρίς καθόλου σεξ. Ενώ πολλά ζευγάρια πέφτουν σε ένα σεξουαλικό αδιέξοδο από το ένα σημείο στο άλλο, είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα αν ο σύντροφός σας δεν σας ελκύει πλέον σεξουαλικά.

Πολλοί άνθρωποι έχουν σεξουαλικές ευπάθειες και δεν ξέρουν πώς να εκφράσουν ότι το σεξ δεν είναι ευχάριστο. Η έλλειψη ενδιαφέροντος για το σεξ μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή. Σε πολλές περιπτώσεις, οφείλεται σε κάτι εντελώς άσχετο με την σχέση – όπως το άγχος στη δουλειά ή η εξάντληση. Αλλά επειδή μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο στην σχέση σας, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τα σημάδια που δείχνουν πως ο σύντροφός σας δεν απολαμβάνει το σεξ όσο παλιά, προκειμένου να βρείτε μια λύση.

Σημάδια ότι δεν απολαμβάνει το σεξ όπως παλιά

  • Ίσως το πιο εμφανές σημάδι, η έλλειψη οργασμού: Αν ο σύντροφός σας δεν φτάνει σε οργασμό αφού το έκανε τόσο εύκολα στο παρελθόν, είναι πιθανό κάτι να έχει αλλάξει. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν βιώνουν οργασμό, από ανησυχίες για την υγεία μέχρι ψυχικούς αποκλεισμούς. Αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι ένα σημάδι ότι απλώς αισθάνονται λίγο βαριεστημένοι. Δεν θα ξέρετε, ούτε θα μπορείτε να κάνετε θετικές αλλαγές ως ζευγάρι, μέχρι να ρωτήσετε.
  • Είναι πάντα απασχολημένος: Ο σύντροφός σας έχει συνεχώς σχέδια; Όταν το σεξ σταματά να είναι διασκεδαστικό, οι άνθρωποι βρίσκουν άπειρα δημιουργικές δικαιολογίες για να το αποφύγουν. Απαντούν ξαφνικά σε email, βγάζουν βόλτα τον σκύλο ή στέλνουν μηνύματα ώρες αργότερα για να πουν ότι κοιμήθηκαν; Αν ναι, αυτό μπορεί να συμβαίνει.
  • Φαίνεται παθητικός: Ενώ μερικοί άνθρωποι είναι πιο ενεργοί ή παθητικοί κατά τη διάρκεια του σεξ, η πλήρης παθητικότητα είναι ένα σημάδι ότι το σεξ δεν είναι τόσο ευχάριστο για τον σύντροφό σας. Το καλό σεξ περιλαμβάνει πάθος και από τις δύο πλευρές, το οποίο περιλαμβάνει συγκινητικό και ενεργό συμμετοχή.
  • Σταματά το σεξ στα μισά του δρόμου: Ομοίως, αν ο σύντροφός σας φαίνεται αποσπασμένος, μπορεί να σημαίνει ότι έχει αποσυνδεθεί από το σώμα του. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορεί να περάσει καλά. Οπότε, εάν ο σύντροφός σας σταματά να κάνει σεξ στα μισά του δρόμου για να σας πει μια ιστορία ή να σας κάνει μια ερώτηση, αυτό φαίνεται αρκετά ενοχλητικό.
  • Έχει σταματήσει να κάνει σεξ: Αφιερώστε ένα δευτερόλεπτο για να σκεφτείτε την τελευταία φορά που ο σύντροφός σας ξεκίνησε το σεξ. Εσείς κάνατε όλη την προσπάθεια τον τελευταίο καιρό; Εάν αυτή η αλλαγή φαίνεται ασυνήθιστη για την σχέση σας, μπορεί να είναι σημάδι ότι οι σεξουαλικές σας ορμές δεν συγχρονίζονται. Ή ότι ο σύντροφός σας δεν απολαμβάνει το σεξ.
  • Συνεχίζει να αλλάζει το θέμα: Παρατηρήστε εάν ο σύντροφός σας αλλάζει θέμα κάθε φορά που εμφανίζεται το σεξ. Δεν είναι κακή ιδέα να το επισημάνετε και να τον ενημερώσετε ότι το να μοιράζεται τα συναισθήματά του είναι εντάξει.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here