Εμβολιασμός: Τετραπλασιάστηκαν τα ραντεβού εμβολιασμού από πολίτες άνω των 60 μετά τις ανακοινώσεις για υποχρεωτικότητα


«Εκτοξεύθηκαν» μέσα σε λίγες ώρες τα ραντεβού για πρώτη δόση εμβολίου για τους πολίτες άνω των 60 ετών. Προηγήθηκαν οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού περί υποχρεωτικότητας σε αυτές τις ηλικίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έχουν κλειστεί 10.000 ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση από πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω. Το προηγούμενο διάστημα ο μέσος όρος των ραντεβού δεν ξεπερνούσε τα 2.600.

Ο κ. Κοντογεώργης διευκρίνισε ότι θα πρέπει να έχει γίνει τουλάχιστον η πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου για να μην επιβληθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ. Εντός της ημέρας αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Σημειώνεται ότι από τους 580.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, μόνο 60.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν εντός του Νοεμβρίου.  Οι ανεμβολίαστοι αυτής της ηλικίας αποτελούν τον πιο εύκολο στόχο του ιού και την πληθυσμιακή ομάδα που καταγράφει τους περισσότερους θανάτους.

Μόνο το τελευταίο δίμηνο το 82,4% των covid ασθενών που κατέληξαν στα νοσοκομεία είναι ηλικίας άνω των 65 χρόνων. Συνολικά, από τα 3.329 θύματα του κορονοϊού το τελευταίο δίμηνο, οι 2.746 ήταν άνω των 65 ετών. Και στη συντριπτική τους πλειονότητα ανεμβολίαστοι.

Τον Νοέμβριο μάλιστα διπλασιάστηκε ο αριθμός των θυμάτων σε σχέση με τον Οκτώβριο. Από 874 θανάτους που καταγράφηκαν στις ηλικίες άνω των 65 ετών, τον Νοέμβριο καταγράφηκαν 1.872. Συνολικά, τον Νοέμβριο καταγράφηκαν 2.219 θάνατοι ασθενών με COVID-19, εκ των οποίων το 82,7% αφορούσε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ