Δίκη για την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας: «Θέλω να τιμωρηθεί, δεν έχει πει ούτε μια συγγνώμη»

Οργισμένη η μητέρα και η θεία της 10χρονης Μαρκέλλας που έπεσε θύμα απαγωγής από την 34χρονη κατηγορούμενη

Δεκαοκτώ μέρες πριν να εκπνεύσει το ανώτατο όριο των 18 μηνών της προσωρινής κράτησης ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη από μια 34χρονη που κατηγορείται και για την απαγωγή και για σεξουαλική κακοποίηση του μικρού παιδιού.

Εκτός από την 34χρονη -προσωρινά κρατούμενη στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών- στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκεται ο 41χρονος φερόμενος ως συνεργός της, η εμπλοκή του οποίου προέκυψε έναν χρόνο μετά την αρπαγή της ανήλικης. Σε αντίθεση όμως με την 34χρονη, ο φερόμενος ως συνεργός της είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του στον Ανακριτή, με επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης.

Ξέσπασε η μητέρα της Μαρκέλλας: Θέλω να τιμωρηθεί

«Θέλω να τιμωρηθεί» δήλωσε από την πλευρά της η μητέρα της 10χρονης που έπεσε πέσει θύμα αρπαγής και σεξουαλικής κακοποίησης από την 34χρονη τον Ιούνιο του 2020.

Ενόψει της έναρξης της δικής για την απαγωγή, η μητέρα της Μαρκέλλας είπε πως «σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, ερχόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το παιδί» ενώ τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο να αντικρίσει την κατηγορουμένη. «Το σκέφτομαι τόσες μέρες πως θα έρθω αντιμέτωπη με την κατηγορουμένη», σημείωσε χαρακτηριστικά η μητέρα της 10χρονης.

Μητέρα Μαρκέλλας: Θέλω να μάθω το γιατί

Η μητέρα της Μαρκέλλας που έπεσε θύμα απαγωγής είπε, επίσης, ότι «θα ήθελα να τη ρωτήσω γιατί το έκανε, ποιος ήταν ο λόγος» λέγοντας πως η ίδια δεν θα μπορούσε ποτέ να το κάνει αυτό: Όποιος και να ήταν ο λόγος δεν κάνεις κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, δήλωσε σοκαρισμένη για τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τις οποίες η 34χρονη βίασε την ίδια της τη μητέρα και κακοποίησε σεξουαλικά τον αδερφό της. «Δεν μπορώ να καταλάβω τι άνθρωπος είναι αυτή η κατηγορουμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα της Μαρκέλλας. Τόνισε, δε, ότι ανυπομονεί για την επιστροφή της Μαρκέλλας στο σπίτι, αφού μετά την σοκαριστική εμπειρία φιλοξενείται σε δομή ανηλίκων.

Απαγωγή Μαρκέλλας: «Δεν έχει πει ούτε μια συγγνώμη»

«Η μάχη που θα δώσουμε σήμερα είναι μεγάλη», τόνισε σε δηλώσεις της η θεία και νονά της 10χρονης εξαπολύοντας πυρά για την κατηγορουμένη για την οποία είπε πως μέχρι και σήμερα «παραμένει αμετανόητη». «Δεν έχει πει ούτε μια συγγνώμη. Συνεχίζουν με κάθε τρόπο να προσπαθούν να αποφύγουν την τιμωρία και το να γίνει η δική» είπε η θεία της Μαρκέλλας ζητώντας την βαρύτερη των ποινών.

Σημειώνεται ότι η 34χρονη αντιμετωπίζει κατηγορίες για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό μεταχείρισης σε ανήθικες ασχολίες, βιασμός, γενετήσια πράξη με ανήλικο ο οποίος δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Δική για απαγωγή Μαρκέλλας: Απορρίφθηκε αίτημα διακοπής από τον δικηγόρο της 34χρονης

Η δίκη ξεκίνησε με αίτημα ολιγοήμερης διακοπής, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό όπου βρίσκεται σε καθεστώς υποχρεωτικής 10ήμερης «καραντίνας» από τον συνήγορο υπεράσπισης της 34χρονης.

Το αίτημα μετέφερε συνάδελφος του συνηγόρου υπεράσπισης και σύμφωνα με αυτό, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης ταξίδεψε το προηγούμενο διάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να υποβληθεί σε ειδικές ιατρικές εξετάσεις. «Σύμφωνα με την Νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου υποχρεούμαι σε καραντίνα για περίοδο 10 ολόκληρων ημερών […] η οποία στην περίπτωσή μου λήγει στις 23:59 της 2-12-2021 και δεν μού επιτρέπεται η αναχώρηση νωρίτερα», αναφέρεται στο αίτημα.

Το δικαστήριο απέρριψε τελικά το αίτημα κάνοντας δεκτή την σχετική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία το χαρακτήρισε «προσχηματικό». Κατόπιν αυτού, το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για να διοριστεί δικηγόρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, grtimes.gr και thestival.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ