Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες στην ΕΛΑΣ: Αλβανοί οι «πελάτες», 20 οι συλληφθέντες


Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες στην ΕΛΑΣ: Εκτός από τα 320.000 ευρώ σε αξιωματικό ΑΤ της δυτικής Αττικής, έχουν κατασχεθεί και άλλα χρήματα και έγγραφα

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δράση του κυκλώματος που φέρεται να χορηγούσε παρανόμως ταυτότητες και άδειες παραμονής στη χώρα σε ποινικούς αλλοδαπούς.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, «πελάτες» του κυκλώματος ήταν κυρίως Αλβανοί κακοποιοί οι οποίοι έναντι αντιτίμου που έφτανε τις 4.000 ευρώ αποκτούσαν ταυτότητα ομογενούς από την πρώην ΕΣΣΔ. Κομβικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται να είχε ο αξιωματικός – διοικητής αστυνομικού τμήματος της Δυτικής Αττικής, στην κατοχή του οποίου φέρεται να βρέθηκε χρηματικό ποσό 320.00 ευρώ που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Στο γραφείο του διοικητή του τμήματος ασφαλείας της Δυτικής Αττικής υπήρχε χρηματοκιβώτιο με τα 320.000 ευρώ. Όταν του είπαν να το ανοίξουν έκανε πως δεν ήξερε τον κωδικό και αναγκάστηκαν να το ανοίξουν με τροχό. Υποστήριξε πως είναι του… θείου του και τα είχε εκεί για προστασία.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι έχουν κατασχεθεί και άλλα χρηματικά ποσά όπως επίσης και έγγραφα που θα χρησιμοποιηθούν ως πειστήρια στη δικογραφία. Οι Εσωτερικές Υποθέσεις έχουν προχωρήσει σε συνολικά 20 συλλήψεις, ανάμεσά τους 8 ακόμη αστυνομικοί και ένας πολιτικός υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε για σχεδόν 2,5 ώρες στα γραφεία των «αδιάφθορων», συναντήθηκε με τον Διοικητή της υπηρεσίας, γύρισε κάθε γραφείο προκειμένου να ενημερωθεί τόσο για τα αποτελέσματα της έρευνας όσο και για το πώς λειτουργούν οι εσωτερικές υποθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοδωρικάκος είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ότι τρέχει η συγκεκριμένη έρευνα και παρακολουθεί από κοντά στη σε βάθος διερεύνησή της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ