Απαγωγή 10χρονης Μαρκέλλας: «Καμία μάνα να μην βρεθεί στη θέση μου»


Η μητέρα της 10χρονης Μαρκέλλας που έπεσε θύμα απαγωγής τον Ιούνιο του 2020 ξέσπασε με αφορμή την έναρξη της δίκης

Συγκλονισμένη για τις νέες πληροφορίες σχετικά με την 34χρονη που κατηγορείται για την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2020 δήλωσε η μητέρα του μικρού κοριτσιού που έπεσε και θύμα βιασμού από την κατηγορούμενη.

«Συγκλονίστηκα. Δεν μπορώ να φανταστώ με αυτή τη γυναίκα που δήλωνε πως ήθελε να βγει έξω, ποιο παιδί θα ήταν το επόμενο» δήλωσε η μητέρα της Μαρκέλλας σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για την 34χρονη που φέρεται να βίασε και να κακοποίησε την ίδια της τη μητέρα και τον μικρότερο αδελφό της.

«Τα παιδιά της οικογένειάς μας είναι μακριά εδώ και 18 μήνες από αυτό που έκανε η κατηγορούμενη στην κόρη μου. Δεν υπάρχουν λόγια να σας πω πόσο δύσκολο ήταν. Εύχομαι καμία μάνα να μη βρεθεί στη δική μου θέση. Θέλω το χειρότερο για αυτή» συμπλήρωσε η μητέρα της 10χρονης Μαρκέλλας και κατέληξε: «Ξέρω ότι η δικαιοσύνη θα την καταδικάσει αλλά εμείς ως οικογένεια θέλουμε να το κάνουμε εμείς το δικαστήριο στην κατηγορούμενη».

Ξεκίνησε και διεκόπη για αύριο, Πέμπτη, η δίκη για την απαγωγή της Μαρκέλλας

Η δίκη για την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη από μια 34χρονη που κατηγορείται και για την απαγωγή και για σεξουαλική κακοποίηση του μικρού παιδιούξεκίνησε την Τετάρτη, δεκαοκτώ μέρες πριν να εκπνεύσει το ανώτατο όριο των 18 μηνών της προσωρινής κράτησης της 34χρονης.

Εκτός από την 34χρονη -προσωρινά κρατούμενη στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών- στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκεται ο 41χρονος φερόμενος ως συνεργός της, η εμπλοκή του οποίου προέκυψε έναν χρόνο μετά την αρπαγή της ανήλικης. Σε αντίθεση όμως με την 34χρονη, ο φερόμενος ως συνεργός της είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του στον Ανακριτή, με επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης

Τελικά η δίκη διεκόπη για αύριο, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί «διότι το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης για διακοπή της δίκης για τη Δευτέρα, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό. Το δικαστήριο όρισε δύο νέους συνηγόρους από τον κατάλογο των αυτεπαγγέλτων διορισθέντων οι οποίοι επιθυμούν να μελετήσουν τη δικογραφία» όπως ανακοίνωσε η δικηγόρος της οικογένειας της 10χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου.

Μητέρα Μαρκέλλας: Θέλω να μάθω το γιατί

Η μητέρα της Μαρκέλλας που έπεσε θύμα απαγωγής είπε, επίσης, ότι «θα ήθελα να τη ρωτήσω γιατί το έκανε, ποιος ήταν ο λόγος» λέγοντας πως η ίδια δεν θα μπορούσε ποτέ να το κάνει αυτό: Όποιος και να ήταν ο λόγος δεν κάνεις κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, δήλωσε σοκαρισμένη για τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τις οποίες η 34χρονη βίασε την ίδια της τη μητέρα και κακοποίησε σεξουαλικά τον αδερφό της. «Δεν μπορώ να καταλάβω τι άνθρωπος είναι αυτή η κατηγορουμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα της Μαρκέλλας. Τόνισε, δε, ότι ανυπομονεί για την επιστροφή της Μαρκέλλας στο σπίτι, αφού μετά την σοκαριστική εμπειρία φιλοξενείται σε δομή ανηλίκων.

Απαγωγή Μαρκέλλας: «Δεν έχει πει ούτε μια συγγνώμη»

«Η μάχη που θα δώσουμε σήμερα είναι μεγάλη», τόνισε σε δηλώσεις της η θεία και νονά της 10χρονης εξαπολύοντας πυρά για την κατηγορουμένη για την οποία είπε πως μέχρι και σήμερα «παραμένει αμετανόητη». «Δεν έχει πει ούτε μια συγγνώμη. Συνεχίζουν με κάθε τρόπο να προσπαθούν να αποφύγουν την τιμωρία και το να γίνει η δική» είπε η θεία της Μαρκέλλας ζητώντας την βαρύτερη των ποινών.

Σημειώνεται ότι η 34χρονη αντιμετωπίζει κατηγορίες για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό μεταχείρισης σε ανήθικες ασχολίες, βιασμός, γενετήσια πράξη με ανήλικο ο οποίος δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Δική για απαγωγή Μαρκέλλας: Απορρίφθηκε αίτημα διακοπής από τον δικηγόρο της 34χρονης

Η δίκη ξεκίνησε με αίτημα ολιγοήμερης διακοπής, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό όπου βρίσκεται σε καθεστώς υποχρεωτικής 10ήμερης «καραντίνας» από τον συνήγορο υπεράσπισης της 34χρονης.

Το αίτημα μετέφερε συνάδελφος του συνηγόρου υπεράσπισης και σύμφωνα με αυτό, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης ταξίδεψε το προηγούμενο διάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να υποβληθεί σε ειδικές ιατρικές εξετάσεις. «Σύμφωνα με την Νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου υποχρεούμαι σε καραντίνα για περίοδο 10 ολόκληρων ημερών […] η οποία στην περίπτωσή μου λήγει στις 23:59 της 2-12-2021 και δεν μού επιτρέπεται η αναχώρηση νωρίτερα», αναφέρεται στο αίτημα.

Το δικαστήριο απέρριψε τελικά το αίτημα κάνοντας δεκτή την σχετική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία το χαρακτήρισε «προσχηματικό». Κατόπιν αυτού, το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για να διοριστεί δικηγόρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, grtimes.gr και thestival.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ