Κύπρος: Έρχονται αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους


Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Την επιβολή αυστηρών μέτρων για τους ανεμβολίαστους που εργάζονται στα σώματα ασφαλείας και στα νοσοκομεία, επεξεργάζεται ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηπαντέλα έχει ζητήσει γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία κατά πόσο είναι εφικτή η επιβολή «κυρώσεων» για τους ανεβολιάστους επαγγελματίες υγείας και τους εργαζόμενους των σωμάτων ασφαλείας, όπως έχουν πράξει κι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δηλαδή, ο Υπουργός περιμένει από τον Γενικό Εισαγγελέα να του απαντήσει κατά πόσο μπορεί να τεθεί στο τραπέζι η επιβολή υποχρεωτικής άδειας και αποκοπής μισθού στους ανεμβολίαστους, που δουλεύουν στα σώματα ασφαλείας και στα νοσοκομεία.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο σύμβουλος επικοινωνίας του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, είπε πως: «πρόκειται για μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι μία συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και του Γενικού Εισαγγελέα…. Η διαβούλευση αυτή κρατά ίσως και αρκετούς μήνες, αφού ο Υπουργός είχε αποστείλει το αίτημα εδώ και καιρό στη Νομική Υπηρεσία».

Πρόσθεσε δε, πως σε όλες τις χώρες έχουν ληφθεί κάποια μέτρα γι’ αυτά τα πρόσωπα, σημειώνοντας παράλληλα πως η Κύπρος δεν έχει προχωρήσει σε τέτοιου είδους μέτρα και είναι γι’ αυτό που ζητήθηκε η συμβολή της Νομικής Υπηρεσίας.

Διευκρινίζεται ωστόσο, πως ακόμη κι αν ο Γενικός Εισαγγελέας δώσει το «πράσινο φως» στον Υπουργό, δεν σημαίνει αυτομάτως πως θα ληφθεί μια τέτοια απόφαση, αλλά σίγουρα θα τεθεί στο τραπέζι προς συζήτηση.

ΠΗΓΗ: cyprustimes.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ