Πολάκης: «Παταγώδης αποτυχία» η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση


«Είστε τόσο ψιλικατζήδες, γερολαδάδες που λέτε ότι αν εμβολιαστεί κάποιος τον πρώτο μήνα, θα του πάρετε ένα πενηντάρικο και όχι κατοστάρικο» είπε ο Παύλος Πολάκης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. 

Για «παταγώδη αποτυχία» στη διαχείριση της πανδημίας έκανε λόγο στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ο οποίος ξεκίνησε διαβάζοντας ένα κείμενο του δημοσιογράφου Μιχάλη Στρατάκη.

«Άκου δυο κουβέντες που θέλω να σου πω. Αυτή η κυβέρνηση σε θέλει φτωχοποιημένο και το καταφέρνει με την ακρίβεια, τα χαράτσια τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τη συρρίκνωση του εισοδήματός σου. Αυτή η κυβέρνηση σε θέλει εξαθλιωμένο και το καταφέρνει με τις απολύσεις, την αρπαγή της περιουσίας σου, τους πλειστηριασμούς. Αυτή η κυβέρνηση σε θέλει φοβισμένο και το καταφέρνει με τις απειλές, τα καταδιωκτικά, την αστυνομική ασυδοσία, την βία, τους εκβιασμούς» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο που ανέγνωσε ο βουλευτής.

«Με αυτή την τροπολογία πιάσατε πάτο. Είναι ομολογία αποτυχίας αυτή η τροπολογία. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε στη λίστα του ΕΚΑΒ για τις ΜΕΘ βρίσκονται διασωληνωμένοι και ψάχνουν για κρεβάτι 156 ασθενείς, εκ των οποίων οι 114 πάσχουν από κορονοϊό. Αν αυτό δεν είναι ομολογία αποτυχίας, τι είναι;» ανέφερε ο βουλευτής και συμπλήρωσε: «Όταν έχετε μετά από ένα χρόνο, αφού με λέγατε ψεκασμένο για δήθεν θεραπείες, βγήκατε φωτογραφίες μαζί με την υφυπουργό σας και λέγατε “φέραμε τα μονοκλωνικά”. Και τι έχετε κάνει; Σε ολόκληρο το πανεπιστήμιο της Κρήτης υπάρχουν 30 δόσεις μονοκλωνικών. Πού θα τις βγάλουμε, στη λοταρία;».

Ο Παύλος Πολακης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη διαχείρηση της πανδημίας λέγοντας: «Όταν συνεχίζετε να έχετε το ΕΣΥ να βαρυγκομά, 6.500 υγειονομικούς εκτός υπηρεσίας, τη στιγμή που οι εφημερεύοντες λιποθυμούν γιατί δε βγαίνουν, και αρνείστε να τους επιστρέψετε πίσω στη δουλειά τους με 3 ή 4 rapid test την εβδομάδα; Αν είχαμε τόσους νεκρούς επί ημερών μας, θα μας είχατε γδάρει στην πλατεία Συντάγματος σαν τον Δασκαλογιάννη».

Κλείνοντας τάχθηκε κατά του προστίμου των 100 ευρώ στους πολίτες άνω των 60 ετών. «Είστε τόσο ψιλικατζήδες, γερολαδάδες που λέτε ότι αν εμβολιαστεί κάποιος τον πρώτο μήνα, θα του πάρετε ένα πενηντάρικο και όχι κατοστάρικο. Η μεγαλύτερη ένδειξη της αποτυχίας σας είναι ότι με βάση επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, και του κυρίου Τσιόδρα, ο οποίος ανακοίνωσε στις 10 Οκτωβρίου ότι υπήρχαν εμβολιασμένοι 701 νεκροί, στις 7 Νοεμβρίου οι πλήρως εμβολιασμένοι νεκροί ήταν 346 επιπλέον άνθρωποι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ