Χρυσή Αυγή: Αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης Πατέλη ζητά ο εισαγγελέας


Να αναιρεθεί η απόφαση που οδήγησε εκτός φυλακής τον πρώην πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια ζήτησε ο εισαγγελέας του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωυσίδης – «Όχι» για Μπαρμπαρούση και Κορκοβίλη. 

Κατά τον εισαγγελέα, στην απόφαση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή 10 ετών για εγκληματική οργάνωση και συνεργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, «διαλαμβάνεται αόριστα οτι δεν θα διαπράξει αλλα εγκλήματα, αν και πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

Ο εισαγγελικός λειτουργός εξήγησε πως στην εφετειακή απόφαση «δεν εξηγείται για ποιο λόγο επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη στο ανήλικο παιδί του», ενώ σχετικά με τον ισχυρισμό ότι πλήττεται η οικογένεια του, σχολίασε ότι «είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου».

Για παραγραφή του αδικήματος της οπλοκατοχής με την ένταξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο έκανε λόγο ο συνήγορός του Δημήτρης Γκαβέλας, ο οποίος κατέθεσε και γνωμάτευση παιδοψυχολόγου, αναφέροντας πως «στην ευαίσθητη ηλικία των 15.5 ετων, το παιδί παρουσιάζει δυσκολίες στην κοινωνικοποίηση και την συναισθηματική έκφραση, υφίσταται μπούλινγκ στο σχολείο, υφίσταται την απομόνωση ακόμα και από τους ίδιους του τους συγγενεις».

«Όχι» και για ακόμη δύο Χρυσαυγίτες

Στο μεταξύ, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας απέρριψε ομόφωνα, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, τα αιτήματα αναστολής της ποινής του πρώην βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και του Κωνσταντίνου Κορκοβίλη.

Για τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, κατέθεσαν ως μάρτυρες ο υπερήλικας και ανάπηρος πατέρας του καθώς και η σύντροφος και μητέρα του πέμπτου παιδιού του. Και οι δύο υποστήριξαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της απουσίας του καταδικασθέντα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε ποινή κάθειρξης 6 ετών. «Έχουμε διαμελιστεί και δεν υπάρχει τίποτα. Είχε πάρει ζώα για βιοποριστικούς λόγους αλλά τα δώσαμε κι αυτά γιατί δεν μπορούν οι γείτονες να βοηθούν συνέχεια».

Σχετικά με την αίτηση του Κωνσταντίνου Κορκοβίλη, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 9 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κατάθεσε ο αδελφός του, ο οποίος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της μητέρας του και αδυναμία να την συντηρήσει χωρίς τον αδελφό του. Μάλιστα, υποστήριξε ο μάρτυρας ότι «δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα ο αδελφός μου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ