Συνάντηση Δένδια – Μπορέλ στη Ρίγα, στο περιθώριο της Συνόδου ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ


Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη συνέχεια του προγράμματός του αναμένεται να μεταβεί στη Στοκχόλμη

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Ρίγα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε σύντομη συνάντηση με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στη Στοκχόλμη, προκειμένου να συμμετάσχει στην 28η Υπουργική Σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), η οποία θα λάβει χώρα από τις 2 έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα αφιχθεί στη Στοκχόλμη σήμερα, όπου θα παρακαθήσει στο δείπνο εργασίας των υπουργών Εξωτερικών των 57 συμβαλλόμενων κρατών του ΟΑΣΕ, το οποίο θα παραθέσει η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας.

Ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, στις εργασίες της ανωτέρω Υπουργικής Συνόδου, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες υπουργούς να προβούν σε εξέταση και αξιολόγηση των δραστηριοτήτων του ΟΑΣΕ και να ενδυναμώσουν τον διάλογο σε θέματα ασφαλείας στην περιοχή του Οργανισμού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης, αύριο ο υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών, το οποίο θα παραθέσει η Σουηδή ομόλογός τους, με θέμα συζήτησης τις επιπτώσεις της κρίσης στο Αφγανιστάν στην περιοχή του ΟΑΣΕ.

Στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου, ο Νίκος Δένδιας προγραμματίζεται να έχει διμερείς συναντήσεις με ομόλογούς του από σειρά συμβαλλόμενων κρατών του ΟΑΣΕ. Ειδικότερα, αναμένεται να συναντηθεί με τους εξής υπουργούς Εξωτερικών: του Αγίου Μαρίνου, του Αζερμπαϊτζάν, της Ανδόρρας, της Αρμενίας, της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας και του Καζακστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ