Κυριακίδου: Η φόρμα PLF είναι πολύ σημαντική, καθώς μάς επιτρέπει να ανιχνεύουμε τις λοιμώξεις

Tη σημασία της χρήσης της φόρμας εντοπισμού επιβατών (PLF) υπογράμμισε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι «η φόρμα εντοπισμού επιβατών είναι πολύ σημαντική, καθώς μας επιτρέπει να ανιχνεύουμε τις λοιμώξεις από την COVID-19 όσο το δυνατόν νωρίτερα και στη συνέχεια να εργαστούμε για την απομόνωση των κρουσμάτων».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «η εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον υπογραμμίζει ξεκάθαρα την ανάγκη εμβολιασμού».

Η Ευρωπαία Επίτροπος ανέφερε ότι «όσο περισσότερο εμβολιάζουμε, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα οφέλη του εμβολιασμού. Αυτή είναι μια συλλογική προσπάθεια. Το 66% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένο και πρέπει να προχωρήσουμε με πλήρη εμβολιασμό και ενισχυτικές δόσεις».

Παράλληλα, η Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε ότι πρέπει να εξεταστούν όλα τα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία δύο χρόνια, «όπως η παρακολούθηση των λυμάτων για τον εντοπισμό πιθανών ιών».

«Έχουμε τα εμβόλιά μας, αλλά έχουμε και τη θεραπευτική μας στρατηγική που είναι επίσης πολύ σημαντικό μέρος της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19. Η μετάλλαξη Όμικρον μάς δείχνει ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, πρέπει να δράσουμε γρήγορα και πρέπει να έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία για έκτακτα περιστατικά δημόσιας υγείας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here